Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odmah do nje stavite miloševićevu direktivu da pošalje sve legalne vojne i paravojne formacije na nezavisne države Hrvatsku i BiH, zbog kojih su Srbija i Crna Gora (tadšanja SRJ) bile pod međunarodnim sankcijama i embargom.
Види овако,кад је призната независност Хрватске и Бих тада је дошло до повлачења ЈНА. У Хрватској је ступило на снагу примирје и Унос зоне. Дотле је била СФРЈ и једина легална међународно призната армија ЈНА. А био је грађански рат. То је необориви. А сад ко хоће да измишља.
kakve veze ima DAN DRZAVNOSTI SRBIJE???....Dokumenat je bio o napadu na Kraljevinu JUGOSLAVIJU i nakon kraja Aprilskog rata sluzbena Srbija je saradjivala sa nacistima!?!? Da nebude zabune TITO i njegovi PARTIZANI su ORGANIZIRALI narod i otpoceli su otpor nacistima i domacim izdajnicima
Strucnjak, a gdje je tu vojska koja ne prihvata kapitulaciju, Jugoslovenska vojska u otadzbini. Niti su prihvatili okupacu Njemaca, ni NDH, a ni partizane. Dzaba to vama govoriti ... taj WWII na prostoru EX YU ima obiljezja pravog gradjanskog rata, nesto kao ovaj posljednji
Pa moze jer je Srbija pravno nasljednica Jugoslavije i jedina tada nije docekala Njemce sa cvijecem i mahanjem na ulicama dok je jedino Beograd bio bombardovan.
Do ovoga napada nikada ne bi došlo da Britanci nisu organizirali vojni puč preko svojeg plaćenika generala Simovića i time je prekršen sporazum o Trojnom paktu koji je tadašnjoj Jugoslaviji garantirao neutralnost. Churchill je nakon okupacije Francuske izjavio da će potpaliti cijelu Europu da bi smanjio vojni pritisak Njemačke na Britaniju i puč je rezultat toga. Tek tada dovlače onu budalu Pavelića iz Italije na kojega nitko prije računao da se ispoštovao dogovor o paktu.
Uvijek se za Hilmu molim,ako je u kakvome azabu,da ga Bog izbavi.
10 povijesnih laži i manipulacija velikosrpsko-jugoslavenske politike: 1. „Zlo je počelo 10. travnja 1941.” 2. „U Jasenovcu su sve žrtve nevine” 3. „Na Bleiburgu / Križnome putu sve su žrtve zaslužile smrt” 4. „NDH, ustaše i Ante Pavelić prodali su Dalmaciju Italiji” 5. „Jugoslavija je Dalmaciju vratila matici zemlji”
i ko vas je opet spasio,majmuni jedni
Nije trebala direktiva. Svabe iz zajbancije zauzeli Beograd. Nije biko svaba civila pa srbi nisu imali koga napadati
Ako izuzmemo ratne periode kad su vladali fašisti, teško da je u zadnjih hiljadu godina ovdje bilo gore vlasti od Kraljevine Jugoslavije.
Kako more bit 13 orginala? 🤪😂😂😂 Jedan je orginal a ostalo su kopije
uspostavljanje zloglasne Nezavisne Države Hrvatske???
Ma ne to je bila prosperitetna drzava blagostanja svih njenih naroda i narodnosti. Narocito us Srbi i Jevreji dobijali besplatan stan i hranu na odredjeno vrijeme
koja je to borba bila, prsa u prsa danima se za jednu ulicu borilo
Da i tu niste izdali, borili bi se kao sto kazes za svaku ulicu
Oni nas nisu napali, samo zauzeli, rekli mi smo sada ovdje i to je to.
Umjesto potpisivanja Trojnog pakta od strane princa Pavla trebali smo traziti prikljucenje Rajhu. Hico ne bi gubio vrijeme na Balkanu vec bi na vrijeme umarsiro u Moskvu i mi bi svi danas bili Svabe