Matko Marušić
91

HDZ-ov profesor održao predavanje u Splitu: Mrtav je ko kaže da su hrvatski i srpski jezik isti

SRNA
Matko Marušić (Foto: HRT)
Matko Marušić (Foto: HRT)
Visokopozicionirani član HDZ-a Matko Marušić izjavio je u Splitu da je "mrtav onaj ko kaže da je hrvatski jezik isti kao srpski", te da svakog ko tako misli "treba odstraniti".

"Ko to kaže, taj je mrtav čovjek jer nema pojma. Štetan je i treba ga odstraniti, tako da ga ne boli", rekao je Marušić, koji je i bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu na predavanju koje je održao na Prirodno-matematičkom fakultetu u ovom gradu.

Na opaske i smijeh iz publike, Marušić je odgovorio da "nije mislio zlo", ali da je svako ko kaže da su hrvatski i srpski jezik isto, veleizdajnik, prenose hrvatski mediji.

"Kad govorim o jeziku, moram vam reći da jezik stvarno znam, znam šta sam rekao. Žao mi je ako je neko nešto pogrešno shvatio...da bih ja, ne daj Bože... Međutim, onaj ko danas kaže u Hrvatskoj da su hrvatski i srpski jezik isti, on ne samo da je neznalica, on je i veleizdajnik", dodao je Marušić.

Govoreći o situaciji u hrvatskoj akademskoj zajednici, on je istakao da polovina profesora ne zaslužuje da radi taj posao.

"Stanje je strašno, više od polovine profesora ne zaslužuju da budu profesori. A pola od njih treba ići u zatvor", smatra Marušić.