Regija
0

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić primio kardinala Vinka Puljića

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se danas u svojm uredu s vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem, kojemu je zahvalio na naporima koje ulaže u jačanje opstojnosti Hrvata na prostorima Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Kako se ističe, gradonačelnik Bandić osvrnuo se na važnost kardinalovog svjedočanstva u Sarajevu i širom svijeta o ratnim strahotama, ali i patnjama i stradanjima Hrvata na prostorima Bosne i Hercegovine. Posebno je izdvojio kardinalova nastojanja usmjerena na snaženje opstojnosti Hrvata na tim prostorima.

Kardinal Puljić je Bandiću zahvalio što tokom godina svojg mandata podupire brojne hrvatske izbjeglice iz BiH, posebno kada je u pitanju održavanje njihove veze s rodnim krajem, te ga zamolio da ne posustane s potporom i činjenjem dobra "običnome malome čovjeku".

Gradonačelnik Bandić je kardinalu Puljiću u znak sjećanja poklonio svijećnjak Grada Zagreba, a na dar je dobio knjigu "Stanje katoličkih župa na području BiH između 1991. i 2011." te prigodnu Stadlerovu medalju, izrađenu u povodu 130. obljetnice obnove crkvene hijerarhije u BiH.