{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Gradonačelnik Dubrovnika od pacijenata tražio da glasaju za njega

S
SRNA
21.5.2013. u 22:34
0
6
Gradonačelnik Dubrovnika od pacijenata tražio da glasaju za njega
0
Gradonačelnik Dubrovnika od pacijenata tražio da glasaju za njega
Foto: Dubrovački.hr
Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić je uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj slao pisma svojim pacijentima u kojima ih poziva da izađu na izbore i glasaju za njega i njegovu listu.
Jedan od pacijenata prijavio je Vlahušića nevladinoj organizaciji za monitoring izbora - GONG, ističući da bi korištenje moći koju ljekar ima van ordinacije u političke svrhe trebalo biti zakonski kažnjivo.

"Ovo nije propagandni letak koji se neselektivno šalje na adrese svih birača. Moja adresa je uzeta iz baze podataka endokrinološke ambulante koju posjećujem i pitam se odakle nekom pravo da koristi moje podatke iz ljekarske evidencije u svrhu promocije svojih političkih shvatanja i ličnih ambicija", navodi Vlahušićev pacijent.

Iz GONG-a ističu da je zloupotreba ličnih podataka krivično djelo, ali da nekim kandidatima na proteklim lokalnim izborima to nije predstavljalo prepreku u pokušaju da na sve moguće načine dopru do glasača, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski Krivični zakon predviđa zatvorsku kaznu za onog ko, protivno utvrđenim zakonskim uslovima, prikuplja, obrađuje ili koristi lične podatke fizičkih lica, podsjećaju iz GONG-a.

Gradonačelnik Dubrovnika bit će izabran u drugom krugu izbora između Vlahušića i Tea Andrića, koji su u prvom krugu osvojili 31,76 posto, odnosno 25,92 posto glasova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: