Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...svi oni tamo prijatelji...a vi ovdje neprijatelji...ko vas yebbe kad mozga nemate...
ratovali crveni protiv crvenih a glupavi narod palamudi o nekakvim \'fasistima\'
Gotovina je gospodin i moralan covjek.Sa jednakim dostojanstvom je odslusao i prvostupanjsku presudu i oslobadjajucu,koliko je to svijetlosnih godina ispred srpskih generala.Samo po tome se vidi da je neusporedivo. \"Tamo gdje s puskom prodjes u ratu,trebas moci s ponosom proci u miru\".Njegova izjava koja sve govori.
@Hrvoje Koristim malo stariji Šarićev prijevod (izdat u Sarajevu u jedno nesretno vrijeme). Ja ne osjećam mržnju, čak ni prema Miloševiću, jer ne želim da trošim svoje emocije na takve ljude. Poznati su mi efekti mržnje. Samo izražavam stav da, ponavljam, ljubav koju moraš osjećati jer ti je to neko naredio, nije pozitivna stvar i poništava koncept ljubavi. To nije \"ljubav kao kazna\" nego \"ljubav kao nešto nametnuto silom\". Tačno, imam izbor da li ću voliti ili ne isto kao što neko ispred cijevi pištolja ima izbor da ne posluša čovjeka sa oružjem, ali će dobiti rupu u čelu - a u kršćanstvu je još gore - kazna nije kraj života, nego se primjenjuje i iza toga, cijelu vječnost. To što je zakon rastegljiv, čak i ovaj koji navodno dolazi od \"više sile\", samo dokazuje da zapravo ne dolazi od više sile nego je izmišljen kao i ostale slične stvari.
@tr, Ništa ti nije naređeno. Čovjek, po kršćanstvu, ima slobodnu volju i slobodno izabire hoće li voljeti ili mrziti. Ti kako to objasniš, ispadne ljubav kao neka kazna :). Naprotiv, mržnja je kazna onome koji mrzi. Čovjek koji mrzi se muči i ne može biti sretan. Mržnja te izjeda iznutra i utječe na psihičko i fizičko zdravlje. Ako mrziš, onda imaš problem. \"Ne mislite, da sam došao ukloniti zakon ili proroke. Nijesam došao da ih uklonim, nego da ih ispunim. \" Hmm, u Bibliji koju ja imam stoji prijevod \"... nego da ga usavršim\" :) Ali nije bitno. Svaki zakon može biti rastegljiv i podložan tumačenju. Zato je Isus i pojasnio da su najbitnije dvije zapovijedi ljubavi, i u njima je \"... sav Zakon i proroci\" ;)
Gotovina je gospodin čovjek, to je i pokazao svojim ponašanjem. Nije on dao sućut Slobodanu Miloševiću nego njegovoj obitelji kojoj će vjerovatno nedostajati njihov član obitelji.
Dakle QED, Gotovina krši određene zakone koje je podržava Isus, što je vrlo nekršćanska gesta. http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/21575779.jpg
Dodatak: Da mi ne bi pomenuo kako je to stari zavjet koji je Isus ukinuo i prema tome nevažeći, evo šta Isus kaže o starozavjetnim zakonima, jevanđelje po Mateju 5:17-19 \"Ne mislite, da sam došao ukloniti zakon ili proroke. Nijesam došao da ih uklonim, nego da ih ispunim. Jer zaista, kažem vam: Dok stoji nebo i zemlja, neće nestati nijedne crtice slova ili točke iz zakona, dok se sve ne ispuni. Tko dakle ukine jednu od ovih zapovijedi, pa bilo i najmanju, i tako uči ljude, zvat će se najmanji u kraljevstvu nebeskom. A tko ih drži i uči držati, zvat će se velik u kraljevstvu nebeskom.\" Prema tome, možemo zaključiti da je \"sveto pismo\" puno kontradikcija a da ti proizvoljno biraš dijelove kojih ćeš se pridržavati.
@Hrvoje Niko ne smije da oprosti u svoje ime zločincu koji je nanijeo zlo, i da to navodi kao vrlinu. Poznata mi je doktrina \"mrzi grijeh, voli griješnika\", ali ljubav prema svakome, uključujući i najgore zločince obezvrjeđuje ljubav, pogotovo zato što nam je naređeno da je osjećamo od strane autoriteta. To nije ljubav, to je perverzija. Ja takvo perverzno nasilje nad emocijama odbijam da priznam kao vrlinu. I ako nisam komunist, nisam niti musliman niti židov, šta si se raspucao sa pogađanjima. Nisam pristalica obavezne ljubavi, ali također ne podržavam niti princip \"oko za oko\", koji je svakako iz biblijskog starog zavjeta: Izlazak, 21:24: \"Oko za oko, zub za zub, ruku za ruku, nogu za nogu,\" Levitski zakonik 24:20: \"Rana za ranu, oko za oko, zub za zub. Ista šteta tjelesna, što ju je on nanio drugome, neka se i njemu nanese.\" Ponovljeni zakon 19:21: \"Nemaj nikakva smilovanja: život za život, oko zub oko, zub za zub, ruka za ruku i noga za nogu!\"
@tr, Eto vidiš da ne shvataš. Imaš potpuno iskrivljeno tumačenje onog što sam ja napisao. :) Nigdje se ne tvrdi da ti opraštaš u tuđe ime, možeš oprostiti samo u svoje ime. Nigdje se ne tvrdi da se može raditi što hoće, zapravo je kršćanstvo prilično strogo u tome što se može raditi a što ne može. I na kraju ljubav prema zločincu možeš shvatiti tek kad RAZDVOJIŠ grijeh i griješnika. Svaki kršćanin naravno mrzi grijeh, zločin, nepravdu koja je učinjena, ali nemamo pravo mrziti griješnika kao osobu. I on je žrtva grijeha, i treba pomoć da se oslobodi zla, pokaje i postane bolja osoba. Jedini koji ga ima pravo osuditi je Bog. Pa i Milošević, evo svi smo propatili zbog njega, on je opet samo jedno jadno biće koje nije upoznalo ljubav. No dobro, nisu komunisti jedini koji njeguju \"oko za oko, zub za zub\" pravilo. To isto rade i muslimani i židovi. Ali ja sam uvjeren da je za tu pojednostavljenu paradigmu krivo isključivo nerazumijevanje.
@Hrvoje Nisam komunista, zapravo komunizam izrazito ne volim, ali mi se gadi kršćansko načelo opraštanja moralnim nakaradama, zločincima koji mogu raditi što god hoće, sve dok prihvataju Krista kao Božijeg sina i spasioca čovječanstva. Niko nema prava opraštati ove zločine u ime žrtava - onih koji više ne mogu oprostiti! I da, kada smo već kod toga, gadi mi se kršćanski koncept obaveznosti osjećanja ljubavi prema svim ljudima, jer ljubav koju nam autoritet nameće da je moramo osjećati po cijenu paklene kazne, zapravo obezvređuje koncept ljubavi. Iskreno, kršćanski koncept \"moraš da voliš sve ili ideš u pakao\" me više potsjeća na sadomazohizam.
Bravo generale, pokazao si se čovjekom kad si izrazio sućut obitelji. Ne očekujem od komunista da shvate kršćanska načela ljubavi i praštanja umjesto načela mržnje i osvete. Kad bi shvatili, onda ne bi bili u toj zločinačkoj ideologiji.
Nas Naser voli citati Sidranova djela
@englez ...ako želiš, poslaću ti adresu na mail...dođi pa probaj to o čemu pričaš...
Ako je, prema Gotovini, saučešće zbog smrti ratnog zločinca \"kršćanski gest\", u tom slučaju Gotovina je kreirao prilično jak argument protiv kršćanstva. @Englez Komunisti su se pojavili u 19 vijeku. Prije toga ljudi su umirali isključivo prirodnom smrću.
Milosevic, pocasni commi (clan komunista) ;) ima li bilo kakvog krvoprolica na ovoj planeti koji nisu komunisti otpoceli? cak i u Arapskim drzavama nekakvi mali bogovi (komunisti) vladaju u rijekama krvi. Kad ce svijet nauciti da taj otpad treba vjesati
taldzije ba....