Bajram Redžepi za Klix.ba
29

Elvis Keljmendi ostaje u pritvoru, EULEX preuzima nadležnost

Piše: J. H.
Elvis Keljmendi
Elvis Keljmendi
Elvis Keljmendi, sin narko bosa Nasera Keljmendija, ostaje u pritvoru i nadležnost u cijelom slučaju preuzima EULEX.

Ovu informaciju je za portal Klix.ba potvrdio Bajram Redžepi, ministar unutrašnjih poslova Kosova. Na upit da li ima novih informacija u slučaju Nasera Keljmendija, Redžepi je negativno odgovorio.

Isto nam je rekao i Blerim Krasnići, glasnogovornik EULEX-a.

"Ono što vam mogu potvrditi jeste to da je slučaj predat tužiocu EULEX-a. Elvis Keljmendi se sada nalazi u pritvoru, gdje će provesti 48 sati. Što se tiče izručenja BiH, o tome ne bih govorio. EULEX se time ne bavi i u ovom trenutku ne znamo koja državljanstva ima", kazao je Krasnići za Klix.ba

Podsjetimo, Elvis Keljmendi je uhapšen prije dva dana u okolini grada Peći, nakon čega je predat kosovskoj policiji. Za njim je još 2010. godine Kantonalni sud u Sarajevu raspisao potjernicu zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića u Clubu Bad u sarajevskom naselju Breka.

Kancelarija Interpola u BiH predala je kosovskim organima svu dokumentaciju vezanu za sina Nasera Keljmendija koji se nalazi na crnoj listi SAD-a i kojeg je Bijela kuća označila kao jednog od tri najveća narko bosa u svijetu, zajedno sa Meksikancem Joseom Antonijom Sotom i Afganistancem Sayidom Wzirom Shahom.