Regija
12

Edi Rama doputovao u Preševo: Dočekan aplauzom i ovacijama

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Premijer Albanije Edi Rama doputovao je danas nešto prije 12 sati u Preševo na jugu Srbije, gdje će obići svoje sunarodnike.

Albanskog premijera su ispred zgrade opštine Preševo dočekali građani i politički predstavnici Albanaca na jugu Srbije. Skupina okupljenih je dolazak Rame pozdravila aplauzom i ovacijama.

Rama i članovi albanske delegacije potom su se sastali sa predsjednikom opštine Preševo Ragmi Mustafom, predsjednikom Albanskog nacionalnog vijeća i predsjednikom opštine Bujanovac Jonuzom Muslijem i ostalim političkim predstavnicima Albanaca Preševske doline.

Sastanak je zatvoren za medije te osim novinara koji su u posjeti sa albanskom delegacijom drugi nisu mogli da prate sastanak.

Ispred zgrade opštine Preševo nalazi se veliki broj policajaca i predstavnika organa bezbjednosti, a kako je ranije najavljeno, predsjednik Vlade Albanije će održati kratak govor u Domu kulture gdje ga očekuje nekoliko hiljada okupljenih građana.

Premijer Albanije nakon skoro sedam decenija realizuje posjetu jednog visokog albanskog zvaničnika Srbiji i prvi je predsjednik albanske vlade koji zvanično posjećuje Preševsku dolinu gdje većinom žive Albanci.

Prema programu posjete, Rama će se u Preševu zadržati jedan sat nakon čega će okončati posjetu Srbiji i uputiti se prema Kosovu gdje će preći će preko graničnog prelaza Končuj.

Rama je posjetu Srbiji započeo jučer u Beogradu gdje se sastao sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem.