Jovanović u Facebook intervjuu
0

VIDEO / "Dozvolite da neko iz Sarajeva ima pravo da podržava Beograd"

Sarajevo-x.com
Lider Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović prije četiri dana pozvao je građane da učestvuju u prvom Facebook intervjuu s njim i tako mu direktno na ovoj društvenoj mreži postave pitanja, a odgovore su dobili u videu.

Jovanoviću je upućeno više od 500 pitanja, koja se dotiču različitih tema, kako u Srbiji, tako i ostalim zemljama bivše Jugoslavije. Odgovori su objavljeni u nedjelju navečer.

"Cilj o kojem treba da razmišljamo je moderna i evropski orijentisana zemlja. Taj cilj praktično daje pravo i meni i Draškoviću (Vuk Drašković op. a.) da ka njemu idemo zajedno. To što on ide sa Ravne Gore, a ja sa Novog Beograda, samo znači da ćemo do tog cilja prije doći. Potreban nam je Drašković u svemu tome. Drašković, ali i mnogi drugi, Albanci sa juga Srbije, Bošnjaci iz Sandžaka i podrška iz Bosne. Kako im smeta podrška iz Bosne? Zamislite kako su se usudili Sarajlije da kažu da podržavaju LDP? To smatraju nenormalnim oni koji iz Beograda podržavaju Moskvu. Hajde da kažemo ovako: Kao što vi imate pravo odavde da podržavate Moskvu, dozvolite nekome iz Sarajeva da ima pravo da podržava Beograd, a pritom nema nuklearni arsenal, ne gasi vam gas i ne ucjenjuje vas s tim, niste mu poklonili energetski sektor kao što ste ga poklonili Moskvi. On za svoju ljubav nije dobio ništa, osim poštovanja i tog uvažavanja lične tragedije i tragedije jednog naroda, što je zapravo opis onoga što se u Bosni dogodilo, a čime se ne negira patnja onoga drugog", rekao je Jovanović između ostalog u večeras objavljenim odgovorima.