{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Djeca u Srbiji u vojnim uniformama uče kako rukovati vatrenim oružjem

Klix.ba
15.8.2018. u 21:40
638
553
Djeca u Srbiji u vojnim uniformama uče kako rukovati vatrenim oružjem
638
 
Oko 30 mladih osoba, među kojima najviše maloljetnika, učestvuje ovih dana u "vojno-patriotskom kampu" na srbijanskom Zlatiboru.
Kako prenosi RT, u čijem videu su prikazani dječaci i djevojčice u improvizovanim srbijanskom vojnim uniformama, riječ je o programu ljetovanja pod pokroviteljstvom srbijanskih i ruskih veterana i "patriotskih" organizacija, a koji traje od 9. do 18. augusta.

Djeca navodno uče osnovne tehnike preživljavanja u prirodi, uključujući kurs u davanju prve pomoći i orijentaciji u prirodi. Ono što zabrinjava jeste dio kursa koji se odnosi na učenje rukovanja nožem, rukovanja vatrenim oružjem i učenje o snalaženju u situacijama oružane borbe.

"Htjeli smo malo da ih obogatimo sa historijskim činjenicama, imat ćemo predavanja o historiji srpske vojske i historiji srpsko-ruskog prijateljstva", rekao je jedan od rukovodilaca kampa.

"Ovo je super. Ovo je dobro da se odvojimo od grada i od igrica", rekao je jedan mladić, dok jedna djevojčica kaže kako je već bila u sličnom kampu u Rusiji.

Slični kampovi odavno se organizuju u Rusiji, ali ovo je prvi put da se nešto slično dešava u našem susjedstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: