Regija
18

Dan nakon dvostrukog ubistva u Budvi: Problematični državljanin BiH napravio "sačekušu" Crnogorcu

Klix.ba
Foto: Vijesti.me
Foto: Vijesti.me
Državljani BiH i Crne Gore preminuli su jučer u unakrsnoj vatri koja se dogodila u Budvi. Kako je ranije saopćeno, od povreda je preminuo bh. državljanin Predrag Ilinčić, dok je Crnogorac Miroslav Ćetković preminuo odmah nakon ranjavanja.

Kako piše crnogorski medij Vijesti, Miroslavu Ćetkoviću je bila spremljena "sačekuša" ispred lokala Poko.

"Prije nekoliko dana rečeno mu je da je došao čovjek koji će ga ubiti. Nije htio da se skloni i zato je ovako završio", kazao je sagovornik ovog portala.

Ćetković se kretao automobilom jednosmjernom ulicom ka lokalu, a ubica ga je čekao ispred, naoružan s dva pištolja. Ćetković je izvadio oružje i počela je pucnjava.

"Ispaljeno je više hitaca. Ćetkovićevo beživotno tijelo policajci su zatekli na sjedištu vozila Toyota. Ilinčić je psovao policajcu koji je pokušavao da ga pridigne sa asfalta", kazao je očevidac.

Ćetković je preminuo na mjestu obračuna, a Ilinčić u kotorskoj bolnici.

Prema navodima crnogorskih novina, u blizini vozila pronađena su dva pištolja za koja se vjeruje da su ispala Ilinčiću, a postoji mogućnost da je iz oba pucao.

Inače, obojica su poznata policiji od ranije. Ilinčić (1987.) koji je rođen u Puli, a živio je u Bijeljini, iza sebe ima nekoliko krivičnih djela. Policija Brčko distrikta raspisala je 2010. godine potjernicu za njim zbog izazivanja opće opasnosti. Tada je pucao ispred kluba Klik u Brčkom.

Pred Okružnim sudom u Bijeljini osuđen je 2005. godine za pokušaj ubistva Miljana Markovića kojem je nanio povrede kuhinjskim nožem u predjelu stomaka nakon što ga je pokušao ubiti sjekirom.

Ćetković je sredinom jula 2015. godine uhapšen u crnogorskoj policijskoj akciji "Čistač", usmjerenoj na suzbijanje krijumčarenja droge. Navodno je pripadao klanu Rafailovića i bavio se uličnom prodajom droge. Četković će biti sahranjen u subotu, 7. januara, na Novom gradskom groblju u Budvi.