{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dačić: Vlada će tek odlučiti o Šešeljevom hapšenju

F
31.3.2015. u 17:41
0
17
Dačić: Vlada će tek odlučiti o Šešeljevom hapšenju
0
Dačić: Vlada će tek odlučiti o Šešeljevom hapšenju
Ivica Dačić (Foto: Anadolija)
Potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio danas kako će vlada tek odlučivati hoće li uhapsiti hašakog optuženika Vojislava Šešelja ukoliko se on ogluši o zahtjev Haškog suda da se vrati u pritvor u Holandiji.
Dačić je podsjetio kako je Šešeljevo puštanje na slobodu bila stvar njegovog ličnog dogovora s haškim sudom, bez konsultacija sa srbijanskom vladom.

Prema njegovim riječima, ukoliko je u odluci Haga da se Šešelj vrati u pritvor "postojala nekakva namjera", onda je ona uperena ka političkoj destabilizaciji srbijanske vlade.

"Vlada Srbije je politički stabilna i ima svoj reformski put, svoje jasno zacrtane ciljeve u odnosu na EU, na regiju i na Rusiju", istaknuo je šef srbijanske diplomacije gostujući na TV B92.

"Ovim se Srbija direktno uvlači u odluke u kojima apsolutno nije sudjelovala", kazao je potpredsjednik vlade.

Govoreći o odnosu EU prema Srbiji, kada je riječ o sankcijama prema Rusiji, Dačić je rekao da u ovom trenutku ne postoji nikakav pravni mehanizam koji bi Srbiju natjerao da uvede sankcije Rusiji i ukazao da ne postoji nikakav pritisak na Srbiju da promjeni stav, pogotovo što je trenutno predsjedavajuća OESS-a, prenosi Tanjug.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: