Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nećemo kralja hoćemo Tita, narod se pita :)
"među svakih pet kandidata po redoslijedu na listi (prvih pet mjesta, drugih pet mjesta i tako do kraja) mora biti najmanje po dva kandidata pripadnika onog spola koji je manje zastupljen na listi" Znači ako fiktivno dodas 1000 zena na kraj spiska, ne mora ni jedna biti u prvih 10... koja glupost
@zdrav_razum Sjedi jedan iz matematike.
@zdrav_razum Na izbornoj listi mize biti najvise 250 kandidata koliko ima u parlamentu poslanickih mjesta.
Cenzus treba ppdici na 15 procenata kako bi se rijesili likovi sa 500 glasova da ucenjuju milionima ili da budu predmet korupcije za dizanje ruke. U BiH ppsebno treba podici da se pcisti ovih 180 stranaka i strancica.
Kako su krenuli troprstaši,biće cenzus 0,3 ili 0,5 i previše.