Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Crna Gora? Mislite oteta Hercegovina? ;)
Vise od 60% gradjana Crne Gore se izjasnilo da prica srpski jezik, a oni raspravljaju i njegovoj sluzbenoj upotrebi. Znaci, ludilo :)
Šta je Mandiću,nije ti ovo 1918,pa da ganjaš Crnogorce po CG...ne znam ko koga asimilira...Svi srbi do jednog su kolonisti,koji naseliše imanja,pobijenih i proćeranih Bošnjaka,pa praviše Srbiju do mora,e pa nema više,svi ćete u jednu državu,nokijsku...sigurno,šjekire mi...
Ovim srpcadima nikad dosta.Gdje god ih ima,ne postuju zemlje u kojima zive i u kojima su rodjeni.Fakat bi bilo dobro da sva Srpcad odu u JEDNU drzavu,onda je lijepo opkoliti i sva g.o.v.n.a zapaliti.Do zadnjega.Jer dok ima Srpcadi bice i problema u cijeloj Evropi.Najveci teroristi su Srpcad ,ubili su ministra vanjskih poslova Svedske 2 puta,prvo Ulof Palme pa onda ona zena ,zaboravih joj ime.Ovo krvoprolice koje je bilo u Norverskoj OPET inicirano od srpcadi.Ama k.o.lji g.o.v.n.a i eto selameta citavom dunjaluku!
Ma pricaj Sprskohrvatski da te cijeli svijet razumije.
Svaka čast Crnogorcima,oslobodili su se srpskog ter.ori.zma na jedan način koji je se možda,MOŽDA mogao primijeniti i u BiH ali ne vrijedi sada pisati šta bi bilo da je bilo. Crnogorci svaka čast.
Ubacili slovo znači, bravo ljudi, bravo. Imam i ja prijedlog o reformi jezika, ubaciću novo slovo i izgovara se ŠLj pa pravim konkurs da se jave svi zainteresovani da napravimo novi jezik koji će da se zove Nezavisni. Dakle ljudi, sve je isto samo ćemo u neke riječi da ubacimo slovo ŠLj i imamo jezik. Kako je to danas jednostavno stvoriti jezik na Balkanu.
Cg ima nova slova Śutra, śekira, źega, koźje mlijeko, źega, preśednik
Heh! Najlakše je tvoriti jezike na osnovu postojećih i mijenjati riječi čisto da se nešto razlikuje, napravite braćo novo pismo, pravopis i gramatiku pa ću tek onda da vas poštujem. Ako ovako krene svaki grad će imati svoj jezik!
Traze da se srpski jezik uvede u sluzbenu upotrebu.
Ništa ne kontam. Što ne prevodite tekstove na bosanski?