Bageri na terenu
80

Četvrti dan potrage za djevojčicom Dankom u Srbiji, stigle ekipe za izvlačenje: Majka u fokusu istrage

B. H.
Ilustracija: Telegraf.rs
Ilustracija: Telegraf.rs
Četvrti je dan potrage za Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku Srbije.

Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta porodične kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu.

Sinoć su u Hadžićima, na području Kantona Sarajevo, brzom reakcijom Federalne uprave policije uhapšene tri osobe koje su tvrdile da su povezane sa nestankom. Utvrđeno je da je izjava bila lažna.

Dvije specijalne ekipe za spašavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, koji su dio Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, noćas su stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica.

Majka u fokusu

Budući da nestala djevojčica i dalje nije pronađena opsežnom potragom terena u kojoj je učestvovalo više od 1.000 ljudi, fokus istrage je, kako je inače policijska praksa, prebačen na obiteljske kontakte oca i majke Danke Ilić.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

Dankini roditelji, jučer su gotovo cijeli dan i noć proveli u policijskoj postaji na informativnom razgovoru.

Posebno važan dio istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona jedina bila s djecom u kobnim trenucima i praktički je posljednja koja je vidjela svoju kćer prije nestanka.

"Prvi dio potrage ukazao je na to da nije bilo ad hoc nestanka djevojčice. Drugi dio potrage sada je fokusiran i mnogo je ozbiljniji, u smislu prikupljanja podataka o tome što bi mogao biti motiv nestanka", rekao je za Blic Bratislav Timotijević, penzionisani inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Policija sada detaljno provjerava sve okolnosti majčine prijave nestanka tog kobnog dana, sve što se događalo od Dankina nestanka do dolaska dolaska prvih patrola policije, ali i sve što su te patrole zatekle po dolasku u Banjsko selo.

Bageri u dvorištu

Policija provjerava majčin iskaz, njen mobitel je poslan na analizu, a sa suprugom je već dvaput bila na višesatnim razgovorima u policiji.

To ne znači da je bilo ko od njih ili uže obitelji osumnjičen za bilo što Detaljne provjere članova uže obitelji su uobičajene u ovakvim slučajevima i mogu dovesti i do toga da se pojedine osobe u potpunosti isključe iz daljeg toka istrage.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs

Kako javlja reporter Nove.rs, bagerima se iznosi šuta iz dvorišta kuće obitelji nestale Danke u Banjskom polju. Podsjetimo, raščišćavanje terena traje od jučer, a policija je kazala da se to radi a jer je kuća bila okružena deponijem pa policija, radi lakše pretrage, čisti područje od glomaznog i drugog otpada.

Prema zadnjim informacijama portala Telegraf.rs majka je ponovo odvedena na ispitivanje u policiju.