Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Više nije brzi voz.. P.S. Toliko o kvalitetu i pouzdanosti željezničkog saobraćaja na prostorima ex YU..
ovo se nama ne moze desiti, mi nemamo brzi voz...
Tako vam je to kad ciro hoce da postane brzi. Ta pruga nije promijenjena jos od Osman Pashe Latasa. Mora da su " balvani " bili preteski. Kaze mi jaran da je trcao pored tog voza i da ga je ostavio iza sebe tri kilometra. Neznam onda kolika je bila brzina voza ako je isao "" brzo "" Mozda je samo malo nizbrdo pozurio i eto ga, belaj. Dobro je pa nije udario u Kustendorf ili u neko drugo imanje od "Nemanje " Smijesna neka drzava Srbija. Svi od nekud iskacu, pa i vozovi, ha ja.
Kod nas sve propada ( mislim bivsa Juga ) , tako da iskreno i ovo sve dobro je dok nema tezis posljedica i gubitak ljudskih zivota , ma sve propada jer kod nas opcenito sve drzave u regijonu politicari su cisti lopovi !
Ma nista za to sad ce entiteski predsednik Dodikistana da psalje kao donaciu novi voz i usput popraviti ostecenu prugu .
Pa ta pruga je puštena u promet u maju 1975 godine i na njoj do sada ništa nije rađeno,Zato i nije nikakvo čudo što je voz iskoćio
Pitanje je vremena kad ce se ovako nes desiti i kod nas u BiH....cesto putujem vozom na relaciji sarajevo mostar i bude putnika dosta..zato ne smijem ni zamisliti sta bi bilo kad bi izletio..pa nedo Bog u kanjon sletio..ili tak nes.....kod nas samo strajkuju .. aa vozovi prljavi..jedva idu.. pruge..o tome da i ne pricam..
Za tvoju informaciju a i ostalima, Pruga Konjic-Metkovici (granica) je u zadnjih 5 godina komplet rekonstruirana, potpuno su je novo uradili samo nisu zice za struju dirali ali sto se pruge tice komplet je nova. Tu se nece nista desiti :) Placeno 80 miliona KM.
hmm...nisam sam znao to..ali ako je i uradjena .. msm da se to moglo i bolje uraditi..ali eto nadam se da si upravu
Brza pokretna traka u Merkatoru...
ovo je sad u trendu
"u nesreći nije bio povrijeđenih." normalno kad nema ni putnika
Brzi voz od 20km na cas :) BUhahahahh, kakvi bre brzi vozovi, ne postoji to u SRB jos, mozda u buducnosti, sada "lete" 40/50 na sat.
Brzi voz išao 20km/h? Pa nije ni čudo što je iskočio iz šina kad je išao presporo za svoje ime. PIH
sreca pa nije išao brže od 20km/h kad je iskočio... Sutra vozom do Mostara, baš će biti ugodna voznja nakon ovih nekoliko vijesti o nesrećama :D
..skuvat ces se bona mi ovde jaja przimo na asfaltu.. ..imat ces kad vidit stari most..
Što sam se VOZO VOZO sam se... Od Balkana do Gibraltara....
Sta se sve naziva brzim vozom u EX YU............ Ljudi po planeti putuju vozom pri 470 km/h bez problema, a ovaj iskace pri 20 km/h