Lider Dveri
30

Boško Obradović najavio kandidaturu za predsjednika Srbije: Stojim najbolje iza Vučića

R. D.
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Lider Dveri Boško Obradović najavio je kandidaturu na predsjednika Srbije na narednim izborima koji bi se u aprilu trebali održati. Kazao je kako po najnovijem istraživanju je njegova stranka na preko šest posto, a on stoji najbolje iza Aleksandra Vučića kao predsjednički kandidat.

Rekao je da je važno da se izlaskom na referendum 16. januara i zaokruživanjem "ne" pošalje poruka vlasti.

"Građani nemaju vremena za čekanje, oni traže borbu, to je ono što građani traže – borac je svaki građanini koji je pokazao hrabrost da se suprotstavi vlasti", rekao je on prenosi beogradski Danas.

Govoreći o referendumu, Obradović kaže da je Ustav mala knjižica, velika svetinja i da nije igra menjati ga, a da se vlast igra.

"Ustav Republike Srbije donijet uz konsenzus sada mijenjati u nedemokratskoj atmosferi, to je prva i ključna zamjerka. Dvaput je mjenjan Zakon o referendumu i to samo dva mjeseca prije referenduma, što se ne radi nigdje, u medijima nemate nikakvu ozbiljnu debatu, ne može da se čuje strana protiv. Ozbiljan referendum – morate imati stranu za i protiv, ravnopravno zastupljene, imate odluku Republičke izborne komisije koja je prekršila Zakon o referendumu i poslala samo argumente za promjenu Ustava, dok strana protiv nema mogućnost da se predstavi. Ko je pisao ove amandmane, ko stoji iza toga, režim je to pokrenuo", izjavio je on.