Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OVO JE I INACE ODLIKA PRIMITIVIZMA,CITAT:\"Stefanović na svom Facebook profilu upozorava da su \"previše strasti i emocija neprijatelji našeg naroda\".
iskoristili su jugoslaviju koja je bila za nas bosnjake najveca geopoliticka greska, u jugoslaviji su se srbi prosirili po ostalim drzavam sloveniji, hrvatskoj, makedoniji i bosni, i ta jugoslavija je jedino njima valjala morala je nestati sa lica zemlje kad je stvorena na nedemokratskoj osnovi u korist jednog naroda na ustrb ostalih naroda i drzava koje su tvorile taj hibrid zvani juznoslavenska federacija, uprkos velikim zrtvama naseg naroda u ratu dobro je da se ovo dogodilo i oni misle u istocnom dijelu bosne svoj mitski san, al reci cu ti ovo pogledaj mi smo skoncentrisani na odredjenom prostoru svi i sad sutra kad bi zatrebalo mnogo brza mobilizacija snaga 2 miliona bosnjaka nego prije rata gdje je bilo rastrkano samo sarajevo je 50 posto bosne, tu dodati hrabru zenicu i vitesku tuzlu, i naravno herojske bicane i krajinsike kao i odvazne gorazdake sve u svemu bolje im je da se primire jer ocigledno se ne razumiju u ratovodstvo i moredno ratovanje
donekle si upravu, evo ti povijesnih cinjenica: dardanija ilirska kraljevina na prostoru kosova, srednjovjekovna srbska drzava zvala se raska prostirala se na teritoriji sandzaka koju je kralj tvrtko osvojio i postala bosanska kraljevska oblast raska, da im je taj kralj dusan (nikada nije priznat njegov carski naslov) bio toliko jak porazio bi nas bosnjake u bitci kod bobovca ne bi zdusio glavom bez obzira jedva utekao iz bosne, dakle ovako je bilo stanje 1389. pomoravlje sa sjedistem u krusevcu (prava i sadasnja serbia) od dunava do preseva, kosovo pod brankovicem koje je zasebna drzava dakle izvan pomoravlja i nikako vuk brankovic nije pristajao biti pod knezom lazarom, dakle kosovo je bilo izvan srbije, kasnije kad su turci osvojili pomoravlje kosovski vilajet je bio zaseban od beogradskog pasaluka dakle opet je izvan kosova, kosovo su kao i sandzak osvojili u balkanskim ratovima i u sandzaku su manjina srbi bosnjaci su vecina, dakle njihovo je od dunava do preseva
Nikad nije ni bilo njhovo, uzeli u balkanskim ratovima zajedno sdrugim od Turske, nikad ratificirali uzeto i nikad nisu bili većina. O srednjem vijeku i mitovima ne bi. Prijestonicu selili sve više na sjever, poslije prvog rata uzeli Mađarsko, na popisu 1921. bilo ih 25%, očistili Vojvodinu od Mađara i Nijemaca 1945. i opet kukaju. Parola hoćemo tuđe, tuđe ne damo.
Imate dvosmislenu pricu. Jedna je za vas u vladi, druga za narod, a sasvim deseto govorte pred medjunarodnim zvanicnicima. Svim raspolozivim sredstvima bi se trebali boriti za svoj tritorij. Ali sad je kasno.I sto je najgore sad bi to da nadoknadite od druge drzave. MALO SUTRA.
BORISLAVE ZAJEDNO SA SVOJIM SRBIMA GUSLE U RUKE I GUSLAJTE KUKU LELE KOSOVO I METOHIJA OTEŠE NAM SVETO KOSOVO SRBSKU ZEMLJU OTEŠE NAM.