Regija
0

Borislav Stefanović: Beograd se neće odreći Kosova

SRNA
Borislav Stefanović (Foto: Beta)
Borislav Stefanović (Foto: Beta)
"Srbija se neće odreći ni Kosova ni Srba na Kosovu, ali se mora pokušati sve da bi se dobilo što bolje rješenje za srpski narod u pokrajini.", rekao je šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović.

"Moramo nastaviti, iako nije lako. Sve moramo pokušati da dobijemo što bolje rješenje. A svako je iz nekog razloga lošije od svega što smo uvijek željeli. Nije ovo pitanje bilo čijih ucjena, zavrtanja ruke, ultimatuma EU... Ovo je pitanje opstanka naroda na Kosovu i Metohiji.", istakao je Stefanović.

Stefanović na svom Facebook profilu upozorava da su "previše strasti i emocija neprijatelji našeg naroda".

"Ako ne pregovaramo i postižemo sve što možemo, neće ih biti na Kosovu. Ovo su pregovori o stvarima koje Priština drži u svojim rukama. Odlukama UNMIK-a, Vijeća sigurnosti UN, propustima raznih vlasti Srbije... Varaju se svi koji misle da je sve ovo zbog EU.", istakao je Stefanović. 

Stefanović ističe da se Beograd neće odreći ni Kosova, ni Srba na Kosovu, ali da mora raditi ono što je moguće i što obezbjeđuje maksimum interesa u najtežim okolnostima do sada. 

"Zašto je to tako treba pitati mnoge prije nas, treba pitati UNMIK zašto je Prištini prenio sva ovlaštenja, uključujući i to da mogu da rade šta hoće sa ličnim kartama i tablicama", rekao je on i poručio da Srbija nikada neće priznati Kosovo.