Regija
0

Boris Tadić odbacio optužbe da je primao novac od Subotića

SRNA
Boris Tadić
Boris Tadić
Počasni predsjednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić odbacio je optužbe koje je danas na njegov račun iznio biznismen Stanko Subotić i izrazio spremnost da svjedoči o svim optužbama koje je Subotić izrekao u Specijalnom sudu.

Biviši predsjednik Srbije reagovao je pisanom izjavom povodom Subotićevog današnjeg svjedočenja u ponovljenom postupku po optužnici za šverc cigareta tokom devedesetih.

"Ovom prilikom bih pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio da nikada nisam primio nikakav novac od Subotića niti da je on na bilo koji način finansirao stranku od vremena kada sam stupio na mjesto predsjednika DS-a", naveo je Tadić.

On je istakao da ni bilo ko od njegovih saradnika nije vršio politički pritisak na Subotića, koji je rekao da je na njega vršen politički pritisak i da je proces protiv njega montiran.

Tadić je istakao da je Subotić u vrijeme njegovog mandata bio ravnopravno, kao i svaki drugi građanin, tretiran pred zakonom.

"Niti je finansirao stranku u vrijeme kada sam ja bio na njenom čelu, niti mu je dozvoljeno da kupuje svoju slobodu. Očigledno je da on to vidi kao politički pritisak, a da samo onu vlast koja ga oslobodi svih navoda optužnice vidi kao pravednu. Tom logikom bi značilo da oslobađanje od političkog pritiska znači oslobađanje Subotića tereta optužnice, što se kosi ne samo sa zakonom nego i sa zdravim razumom", naveo je Tadić.

Biznismen Stanko Subotić Cane negirao je pred Specijalnim sudom u Beogradu da je organizovao šverc cigareta 90-ih godina prošlog vijeka i naveo da je postupak protiv njega montiran kako bi mu političari iznuđivali novac.

Subotić je ispričao da su u više navrata na njega vršili pritisak tadašnji ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović, Boris Tadić iz DS-a i njegovi najbliži saradnici koji su, kako je tvrdio, dolazili kod njega, a u tom kontekstu pomenuo je Mikija Rakića i Vuka Jeremića.