Komentari (158)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta rade Dzej i Sinan na teniskom terenu? Igraju ODBOJKE
Aihihihihihih fino fino :D Bliži se kraj turističke sezone na Jadranu, a samim tim i ekonomije Hrvatske :) Svako pametan zna da za te pare može i u Turskoj ljetovati u hotelu sa 5 zvjezdica, gdje ako ti smetaju store, nazoveš recepciju da ti ih zamijene, a da ne kažem da konobari titraju oko tebe, all-inclusive itd, a imaš i historijskih spomenika da vidiš. Sve u svemu, da bih samo vidio sunce i more, neću toliko da plaćam, to mogu i u Neumu, ovako idem u Tursku, vidjeti stare građevine, spomenike, stare objekte, jer je Turska duboko historijska zemlja, plus najbolja hrana, nema porketine, i naravno neću da slušam Čavoglavca na svakih 5 metara plaže i da mi Škutor nešto govori. Radije bih u Albaniju otišao na more nego u Hrvatsku :)
@Zulfo Jah, a onda je ekonomija BiH doživjela kraj negdje krajem 90-tih, kad su se smanjile onacije za obnovu. Samo kroz turizam se u Hrvatsku slije novca kao pola našeg BDP-a, a ti se naslađuj dosutra...
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
bio sam par dana na makarskoj rivijeri i iznenadio se kada sam vidio da su cijene recimo kafe, piva, pizze iste kao u sarajevu, to naravno ne govori koliko su njihove cijene niske NEGO KOLIKO SU SARAJEVSKE VISOKE glavni biznis plan ovdje je otvori kafic i za 2 mjeseca kupi Q7, mrš
nisi ti makarske ni vidio, neum nije makarska
Makarske nisam, pise ti makarska rivijera a ne Makarska, kad smo kod 5 korpusa, bio sam ti u Bihacu neki dan, tuzno je sta ste napravili od onakvog grada od 95te na ovamo.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gotovo je sa sezonom sa 01.09. Tada je vec pustahija na plazama. Ja bio jednom na odmoru od 02.09. Na plazi se moglo vidjeti pored mene jos 4 covjeka iako je vrijeme bilo super toplo i lijepo.
Vecina obale tj turistickih kapaciteta je Hrvatska rasprodala strancima. Tako da i novac odlazi iz Hrvatske. Mogu oni pricati bilo je ovoliko ili onoliko turista. Bitno je koliko su turisti ostavili novca hrvatskoj drzavi. Veliki jeste priliv novca, ali ni blizu onoga koliko njima treba.
Zašto u Tursku tek od iduće godine..., pa to se govorilo i lani i izdajice opet idu na Jadran, a ovamo pričaju da su bili u CG ili Turskoj, da se neofiraju pred patriotskom rajom koja nigdje ne ide....
@BiH prvaaak,hvala jarane.
Prvak ba dosadan si lik, bez uvrede molim te, kao sto dunja pomenu ponavljas kao papagaj haveru , eto ja sam bosnjo, ali tvoja hrvatska plaza ne moze prismrditi mojoj, bio sam u Hrvatskoj u 2009 super mi je bilo, novcano su me poderali ali se ne zalim, a inace dolazim sa Floride, zivim periodicno i u Rajvosa, tako da naletim i dole juzno, kao sto rekoh bilo mi je super, ali plaze su vam uzasne ne znam zasto se hvalite toliko?
Objektivno govoreci, Hrvatska obala je prelijepa i svake godine tamo ljetujem, Tucepi, Podgora, Promajna i domacini su uvijek korektni. Ove godine, zbog neazurosti nase birokratije i kasnjenja izdavanja pasosa, bila prinudjena da idem u Neum i pozitivno sam se iznenadila. U Cro apartman placam od 60-80 eura, a u Neumu sam platila 60 KM u vili na plazi, sa privatnom plazom, prelijepim travnjakom oko vile i pjescanikom za djecu i to u periodu od 03.08-12.08., sto bi se reklo u jeku sezone. Ja nisam imala neugodnih iskustava u Cro, cak stavise, ali eto i Neum mi je donio iskustvo vise. Pozz lipoj Dalmaciji.
Sezona pukla po savovima!
ja se sinoć vratila iz Makarske, bura puše, prohladno, koja crna sezona
Ja bogami uštedio, nisam ni išo na more, lefo ne može se od posla :))))))
slabo ko ima prirodnu obalu od hrvatske gdje imas dosta hlada.vidim bosnje opet svrsavaju na tursku a to su oni koji nisu makli dalje od ilidze a onda napamet pricaju o turskoj kao onaj debil zulfa.pa turska obala je sranje.nigdje drveca,gole pjescane plaze gdje sunce ubi.istina hrana im je odlicna .pa italijani masovno idu na hrvatsku obalu jer je italijanska obala sranje.
Nisi bio u Riminiju da znaš Znaš li šta je Rimini za bilo koji hrvatski grad. preko 1000 hotela, duga pješćana plaža sa svim mogućim revkizitima, na svakom ćošku imaš da se provedeš. Ti si debil. Prvo da ti objasnim - svako ima pravo da radi sa svojim novcem šta god hoće. Ja sam nacionalno osviješten Bošnjak, ne želim ići u Hrvatsku i tmao trošiti novac. Jel shvataš to? Novca imam hvala Bogu dovoljno da mogu sebi priušiti 5 zvjezdica hotel u Turskoj. I ovim putem pozivam druge građane Bih da idu u Albaniju, Crnu Goru, Tursku, Tunis, Maroko da izbjegnu Hrvatsku jer prenapuhano je, na razini Azurne obale a nudi realno koliko i Crna Gora. Ništa više. Nacional-šovinistička emisija "Boje turzima" u Hrvatskoj kada prikazuje Makarsku rivijreru ni riječi o Bosancima, bosanskim turistima, samo jednu rečenicu kaže kako tradicionalno tu dolazi bosanska dijaspora iz Sjeverne Evrope. Kao npr neko iz Švedske, Norveške ali ne iz Sarajeva, Zenice. Kao mi nemamo love za to. Toliko podcjenjivanje. Fuj
Pa dobro, htjeli mi to ili ne, vecina i nema love za odmor , nisu daleko od istine . A ne moras se hvaliti puno kako ides u hotel sa 5 zvijezdica, dobro je poznato kako to ide sa zvijezdicama u Turskim hotelima, obavezno odbij dvije :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
http://data.worldbank.org/indicator/ST.INT.RCPT.CD?order=wbapi_data_value_2012+wbapi_data_value+wbapi_data_value-last&sort=desc
...wb podaci o prihodu od turizma za 2012, od najvećeg pa naniže...
Ma kolko god se vi zalili svake godine sve isto...Jadran pun, a vi pišite komentare ovdje. 5ti korpus care, ma bude to sve OK...dok se ne zapuca. ;)
7 milijardi eura prihoda godišnje od turizma RH. Koliko BiH zaradi godišnje? Je li vas netko tjera u RH? Jesu li Hrvati dali pare da imate milijun džamija, a nikakvog planskog turizma nemate?
...čudno je kako ljudi sve to ostrašćeno posmatraju, i ovi pro i ovi contra...inače, sam beograd godišnje ostvari oko 500 miliona eura prometa od turizma...a moja malenkost se sjeća, prije par godina, žestoke debate o metodologiji obračuna prometa od turizma u hr...7 milijardi eura je solidna hrpa novaca, samo je pitanje koliko od toga vidi hr državna kasa...jer je nekako čudno da se komplet hr autosecte nude u koncesiju 50 godina za 45% iznosa jednog godišnjeg hr turističkog prometa...nisam ekonomista po struci, li sam, ovako laički, malo začuđen...
commie, kaže se 7,5 mlrd PRIHODA od turizma; ne prometa. A ako je prihod, onda je to čisto što je ostalo Hrvatskoj državi.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
U Hrvatskoj možda ali u Crnoj Gori, Albaniji, Turskoj i Grckoj još uvjek traje ljetna turisticka sezona ..........
U Dubrovniku ocekuju da ce premasiti 3.000.000 nocenja? To znaci u prosjeku po 8219 gostiju noci svih 365 dana u godini. No comment...
Baš nas ne zanima ta brojka i nemoj trolovati ovdje. Samo u Aju Sofiju u Istanbulu dnevno uđe i posjeti je 1.000.000 turista. Hajde selam alejkum :)
Cuj ja trolam? Ja pricam o onome sto pise u clanku, a ti skreces s teme. Kakve veze sad ima Aja Sofija?
PRIKAŽI ODGOVORE (6)