Regija
21

Bivši glasnogovornik srpskog MUP-a otišao se boriti u Ukrajinu

Piše: M. N.
Radomir Počuča (44), bivši novinar i voditelj TV Pink i bivši portparol protuterorističke jedinice MUP-a Srbije objavio je na svom Facebook profilu da je trenutno u Ukrajini, gdje se navodno bori na strani proruskih separatista.

"Jesam, otišao sam u Donbas da se borim protiv zla koje prijeti mojoj svetoj Otadžbini Rusiji... Došao sam među braću, da podijelimo teret borbe protiv neljudi koji se klanjaju Sotoni, novcu, profitu i kojima je bitno da se predaju najnižim oblicima strasti, i zadovoljenju animalnih nagona", napisao je Počuča.

Istakao je kako nije došao kao plaćenik niti uzima novac za to, već iz "svjesnog uvjerenja da se mora postaviti brana zlu, inače će prevladati.

" I da, vratit ću se, ne brinite, spreman da se suočim sa konsekvencama svog postupka, otvorene duše, sa osmijehom na licu, krst svoje Golgote odavno nosim, sa Bogom u srcu. Nastavit ću da se borim za svoju Srbiju i odavde, gdje se bori i gine, ali makar čovjek može da se suprotstavi realnom i opipljivom zlu", dodao je Počuča.

Bivši MUP-ovac smijenjen je krajem marta ove godine pod pritiskom javnosti kada je pozvao huligane da linčuju Žene u crnom.

Na Facebooku ima veliki broj obožavatelja, 5.000 Facebook prijatelja i veliki broj pratioca koji ga podržavaju u njegovim aktivnostima. Jedan je i od organizatora protesta za Rusiju i potpisivanja peticije protiv sankcija Rusiji.