Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lazu vas ovi dijasporci, tek sad ce pravu istinu da kazu, kad rodzaci navale.
da docaramo putnicima namjernicima, nije to karavan saraj.
ne moze da se zasluzi za 4 godine, nego 14. ili malo vise. i to zestokom borbom \"prsa u prsa\".
problem je u tome sto nema socijala, eh, socijalu je teze dobiti nego zlatni ljiljan sto je alija dijelio svojim najzasluznijim \"titovcima\". partizanima, proleterima svih zemalja...
znamo kako, samo nas niko ne pita. veliki dio stanovnika zemlje, skolovanih mozda, nekih koji bi nesto i uradili, ne mogu doci do izrazaja od ovih sto su uucmali na vlasti drzeci titinu sliku na zidu. niskoristi. mnogi su pobjegli glavom bez obzira. nema fajde sa gloopsonima.
Smije li neki nas politicar obecati da nece biti egzodusa sa nasih 24 posto? Bezbeli da ne smije jer je bolje tamo biti na socijali nego se patiti na ovoj nasm parcetu zemlje gdje su ljudi gladni.
danke deutshhland trazi reviziju lisabonskog sporazuma i kaznjavanje onih koji ne postuju strogo zadate kriterije, jer danke deutschland radi, a neki neodgovorno trose. tako da ni tu vise nema cile mile. sledi oslonac u se i u svoje kljuse.
tvoj budjet kroji mmf. i koliko imas za podijelit pemzije. i koliko moras ustedit. ne boj se, nece ni dati. nema vise ni u stare babe. mozda malo na kasicicu. stednja.
ama znali smo mi kako to uraditi, ma ne mogosmo od vas. slusaj bosnjo: dug zna se kako ide kod clanica eu, dakle, zaduzuju se do nekog procenta drustvenog bruto proizvoda, ovaj, ce reci, valjda se smatra da se nine nesto zaduzeno do 80% bdp. sada je pitanje kako se taj novac koji se dobije iskoristi, na potrosnju ili proizvodnju, itd. biti zaduzen i nije najgora stvar na svijetu, ako se pametno ulozio novac, pa se proizvodi, vratice se. zaduzeni su svi. a ako si nezaduzen, a stojis u mjestu, tapakas u mraku, ni to ne valja. postoje oni koji se bave time, ekonomisti, vlast, politicari.avaj, mmf. i onako ne odlucujes dugo vec ni o cemu.
\"If you don\'t know how to do it, don\'t interrupt one doing it\" U svakom slucaju nemojte se rugati jedan drugom. Nego gledati kako da se to na najpametniji nacin izvede. I treba da dug bude sto manji sto je moguce.
ti se nadas kako se necete zaduziti??? pa, vi ste vec zaduzeni. ne mozete penzije podijeliti nez eu kredita, zivite na kredit vec dvije decenije. oh.
Sto si vise zaduzen, veca si sluga. To balkanci trebaju imati u vidu.
Jer dosta novih clanica EU-a kuka kako su im zemlje pod velikim kreditima i velikim skupocama. Pogledajte primjer baltickih zemalja. Jos su one \"sjevernije i zapadnije\" od nas.
Ja se samo nadam da Balkanske zemlje nece uletiti u velike kredite da bi omogucili put ka EU. Nego taj put posteno zaraditi, tako da Balkan nebi postao nova Grcka. Poljska je dobar primjer kako stopa zaduzenosti je niska a ekonomsko razvijanje ide ka boljem. Balkan bi se trebao najvise nauciti na primjeru Poljske u razvijanju i jacanju ekonomije.
Mnogo toga. Nije toliko teritorija koliko je pozicija Balkana.Samim tim sto je Balkan u Evropi, oni ga MORAJU imati pod svojim uticajem i vlascu.