Kritike gradskoj vlasti
1.4k

Beograđani ljuti zbog odluke o promjeni imena ulica: Fotografijom poručuju - Sarajevska, bre!

A. Z.
Foto; Facebook/Biljana Mirčić
Foto; Facebook/Biljana Mirčić
Nakon što je objavljeno da gradska vlast Beograda planira promijeniti imena ulica dobijena po toponimima zaostalim iz SFRJ i sredinama "gdje se zatire sve što podsjeća na srpstvo", među kojima je i Sarajevska ulica, Beograđani su putem društvenih mreža izrazili svoje nezadovoljstvo.
Beograđanka Biljana Mirčić na svom Facebook profilu objavila je fotografiju grafita na zidu jedne od zgrada na kojoj je ispisano - Sarajevska, bre!
Njena fotografija naišla je na oduševljenje svih onih koji odluku gradskih vlasti smatraju apsurdnom, te je fotografija podijeljena više od 300 puta, uz brojne komentare i kritike na račun vlasti.

"Moji sinovi su dugo živjeli u Sarajevskoj... Dolazili smo često kod njih i to mi je onaj pravi Beograd... Sve blizu, vrvi od života", "Bolesnici, bre", "'Oće mijenjaju nazive ulica po Beogradu - sikter stoko", "Zašto se zaustaviti na Sarajevskoj, tu je i Cetinjska, Mostarska, Budvanska, Banijska, Dalmatinska... A uostalom, zbog čega samo Dodiku namješteni voleji, pa i Milo ima problem u toku i gde je tu pravda? U Parizu je Beogradska... Beograd je svijet, bre!", "Vesiću budalo! Nisi ti taj koji ćeš sad sve mijenjati po našem gradu! Tjeraj se u svoju selendru", "Riješi kišnu kanalizaciju, riješi komarce, ambroziju... Ostavi više ovaj grad, seljačino", samo su neki od komentara.

Podsjećamo, bit će promijenjeni nazivi ulica Mostarska, Porečka, Hvarska, Hrvatska, Splitska, Podravska, Bjelovarska, Šibenička, Ljubljanska, Bledska, Bosanska, Mariborska, Celjska, Lopudska, Murska, Zenička.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da ulice u Beogradu treba da nose nazive ljudi koji koji su zadužili Srbiju, kao i po prijateljskim zemljama i narodima, te onima koji su zadužili čovječanstvo.

Facebook