Pojavili se snimci
132

Haos u Beogradu pred derbi: Sukob više od stotinu navijača, pucnjevi, dvoje teže povrijeđenih

D. P.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Uoči današnjeg gradskog derbija između Crvene zvezde i Partizana dogodio se žestok sukob navijača na beogradskim ulicama, tokom kojeg su se čuli i pucnjevi.

Prema navodima srbijanskih medija, navijači Zvezde napali su grupu navijača Partizana, a tom prilikom dvije osobe su teško povrijeđene, iako je policija odmah reagovala i stigla na mjesto događaja.

Policija je uspjela da zaustavi sukob koliko-toliko na vrijeme, a više od 50 huligana je uhapšeno. Pojavili su se videosnimci i fotografije s mjesta događaja, a na njima se mogu vidjeti desetine navijača koje leže s lisicama na rukama.

Uništen je i jedan obližnji lokal, a više informacija trebalo bi biti poznato u toko dana. Srbijanski mediji navode i da su se čuli pucnjevi. Prema onome što se može vidjeti sa snimaka koji su se pojavili, navijači Zvezde su organizovano stigli u jedan pub u kojem su se skupili navijači Partizana i tu ih napali. Ugostiteljski lokal je devastiran.
Sukob je najvjerovatnije povezan s večerašnjim derbijem Crvene zvezde i Partizana koji se igra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić. Zvezda na vrhu tabele ima čak sedam bodova prednosti u odnosu na svog najvećeg rivala i pobjeda bi sasvim sigurno značila i novu titulu za Zvezdu.