Održat će i sastanak
0

Krišto sutra u Mostaru dočekuje Vučića povodom uspostavljanja aviolinije Beograd - Mostar

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto dočekat će sutra na mostarskom aerodromu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čime će biti obilježeno uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Mostara.

Doček je najavljen za 16:30 sati, a potom su planirane izjave za novinare na mostarskom aerodromu. Za 17:00 sati planiran je sastanak Krišto i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića sa Vučićem.

Početak sastanka u VIP salonu na Aerodromu Mostar otvoren je za snimanje, a po njegovom završetku bit će objavljeno saopćenje.

Krišto će se u utorak, 16. aprila, u 11:00 sati obratiti na otvaranju 25. međunarodnog sajma privrede u Mostaru, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Prije toga, u 9:00 sati sastat će se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, a za 10:00 sati najavljen je susret Krišto i Čovića sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Sastanak sa Lajčakom bit će održan u hotelu "Mepas", a sa Plenkovićem u prostorijama HNS-a i javnost će o njima biti informisana putem saopćenja.