Regija
0

Beograd: Završen uviđaj, policija traga za ubicom Nikole Bojovića

Anadolija
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Policija je završila uviđaj na mjestu gdje je u ulici Carice Milice, u centru Beograda, jutros oko 7.05 sati brutalno izvršeno ubistvo Nikole Bojovića (35), brata od strica Luke Bojovića jednog od vođa ''Zemusnkog klana'', prenose beogradski mediji, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

On je podlegao povredama u Urgentnom centru u Beogradu. Primljen je sa prostrelnim ranama na glavi, grudnom košu, stomaku i ruci, bez svesti i jedva primjetnim disanjem. Počinitelj ubistva je nepoznat, a srbijanska policija za njim intenzivno traga.

Kako izvještava reporter agencije Anadolija iz Beograda, brutalno ubistvo se dogodilo u trenutku dok je veliki građana glavnog grad Srbije putovao na posao. S obzirom da je ispaljeno oko 15 hitaca, prolaznici su bježali u panici u obližnje lokale i trgovine.

Pretpostavlja se da je ubistvo posljedica obračuna unutar srbijanskog kriminalnog podzemlja.

Inače, Luka Bojović se posljednjih 15 mjeseci nalazi u zatvoru u Španiji i čeka na izručenje u Srbiju, gdje je osumnjičen za više ubistava i pokušaja ubistva.

Ubijeni Nikola Bojović i supruga Luke Bojovića Barbara uhapšeni su 11. oktobra 2012. godine sa još 22 člana kriminalne grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine osumnjičene za pranje novca i trgovinu narkoticima. Oni su, međutim, tri sedmice kasnije pušteni iz zatvora u Alikanteu.

Ime Nikole Bojovića pojavilo se u javnosti prvi put tokom svjedočenja Sretka Kalinića, koji ga je pred sudom doveo u vezu sa ubistvom Branka Jevtovića Jorge i proglasio saučesnikom.

Prema Kalinićevim riječima, Bojović je žrtvu namamio na mjesto na kome se dogodilo ubistvo, ali za ove optužbe, nikada nije procesuiran.

Bojović je 2008. godine optužen za maltretiranje, fizički napad i iznudu zajedno sa svojim bratom Lukom, ali je sud odbacio tužbu zbog zastarjelosti krivičnog djela. Oni su od jednog muškarca iznudili preko 7 hiljada eura i izudarali ga bejzbol palicama, jer je podnio tužbu protiv njihovog prijatelja.