Regija
0

Beograd: Preminuo vozač kombija koji je prevozio ekipu TRT-a

Anadolija
Klinički centar u Beogradu
Klinički centar u Beogradu
Serhat Alp, vozač kombija koji je prevozio ekipu TRT-a u udesu koji se desio prošle sedmice na autoputu Beograd-Niš, preminuo je danas nešto prije 14 sati u Kliničkom centru u Beogradu, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Konzulica Turske u Beogradu Barcin Oruc, u izjavi za AA, potvrdila je da je preminuo dvadesetogodišnji Alp. Ona je dodala da se trenutno ne zna kada će porodica moći preuzeti tijelo nesretno stradalog Serhata Alpa.

Podsjetimo, posljednji je Alpa posjetio zamjenik turskog premijera Bulent Arinc, koji je došao u Beograd povodom Konferencije ministara za medije i informaciono društvo.

U udesu koji se 30. oktobra oko 14 sati dogodio na autoputu Beograd-Niš, na skretanju kod Požarevca, jedna osoba je poginula, dok su četiri teško povrijeđene. Do nesreće je došlo kada se kombi, koji je prevozio sedmočlanu ekipu Turske radio-televizije (TRT), prilikom skretanja prevrnuo, bez kontakta sa drugim vozilom.

Na mjestu udesa poginuo je snimatelj Halil Elmas, dok su vozač kombija Serhat Alp, voditeljica Asli Ozbilen Smith, te članovi ekipe Hasan Tas i Hasan Demirtas teško povrijeđeni. Bez povreda su prošli članovi ekipe TRT-a Hasan Ali Demircan i Huseyin Topal. 

Alp je bio student na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a u slobodno vrijeme radio je kao vozač.