Regija
17

Beograd: Objavljeni snimci hapšenja 79 osoba koji su oštetili državu za 100 miliona eura

Klix.ba
MUP Srbije objavio je snimke hapšenja 79 osoba zbog sumnje da su od 2004. godine počinili više krivičnih djela, čime je država oštećena za više od 100 miliona eura.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su među 79 uhapšenih i nekadašnji ministar Slobodan Milosavljević, Zorana Marković, bivša direktorica Agencije za borbu protiv korupcije, kao i biznismen Željko Žunić, vlasnik "Beohemije", i brojni drugi, prenosi B92.

Među uhapšenima su i dva pomoćnika ministara, direktori javnih preduzeća, biznismeni, bivši i sadašnji predsjednici opština.

Prema riječima, ministra Stefanovića među izvršenim krivičnim djelima su pranje novca, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, zloupotreba sa javnim nabavkama, koruptivna djela u oblasti poljoprivrede i izdavanja građevinskog zemljišta lokalnim samoupravama.

U posljednjih godinu dana obavljen je najveći dio posla, precizirao je Stefanović i dodao da su najveće zloupotrebe bile u vezi malverzacija sa građevinskim zemljištem.