Regija
1

Bandić "uvodi red": Otkaze će dobiti više od 300 ljudi

SRNA
Milan Bandić (Foto: Anadolija)
Milan Bandić (Foto: Anadolija)
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će svih 226 zaposlenih u "Zagrebačkom holdingu" dobiti otkaz, nakon što je otpustio kompletnu upravu preduzeća.

"Svih 226 koji su primljeni na 'halo' dobit će otkaz. To neko treba napraviti u Hrvatskoj. Nema više zapošljavanja putem telefona i gomilanja gubitaka", poručio je Bandić.

On je najavio da će biti otpušteno i 107 ljudi iz Zagrebačkog sportskog saveza, a primljeno 25, istakaviši da je odlučio da u Zagrebu "napravi reda", prenose hrvatski mediji.

"Mogu me samo ukloniti fizički, ali budite sigurni da ću reda napraviti", rekao je Bandić.

Kompletna Uprava "Zagrebačkog holdinga" sa predsjednikom Ivom Čovićem na čelu dobila je otkaz. Osim Čovića, otkaze su dobili Vlasta Pavić, Alenka Košiša Čičin-Šain i Tomislav Čulo.

Bivšim čelnicima preduzeća nije ponuđeno novo radno mjesto, kako to nalaže ugovor o radu.

Bandić je, nakon što je podijelio otkaze staroj upravi "Holdinga", poručio da od nove očekuje da predloži smanjenje cijena nekih komunalnih usluga. Novoj Upravi dao je rok do 30. augusta.

On je pojasnio da se u demokratskom društvu treba naviknuti da jedni odlaze, a drugi dolaze.

Zagrebački "Holding" prošle godine imao je gubitak od 47,5 miliona eura i za 16,7 miliona je manje nego u 2011., prvenstveno zahvaljujući povećanju cijena usluga.

Bandić je najavio da će biti smanjene cijene javnog prevoza.