Gurnuo je u lice
10

Albanski premijer odbio da se izvini nakon što je optužen da je fizički zastrašio novinarku

L. S.
Albanski premijer Edi Rama i novinarka televizije Syri
Albanski premijer Edi Rama i novinarka televizije Syri
Edi Rama, albanski premijer, odbio je izviniti se nakon što je optužen da je fizički zastrašio novinarku u jučerašnjem davanju izjave za medije. Na snimku je vidljivo kako je gurnuo u lice.

Obraćajući se novinarima na konferenciji za novinare u utorak, činilo se da je Rama gurnuo u lice reporterku Ambroziju Metu, koja mu je postavljala pitanje.

Meta, koji radi za albanski televizijski kanal Syri TV rekla je da ju je Rama "dodirnuo rukom po obrazu".

"Rekla sam mu: 'Ne diraj me više' i to je bilo to", rekla je ona i dodala da je pitala premijera o investicionom projektu u Albaniji koji je povezan sa Kushnerom , zetom bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

"Nažalost, premijer Rama sada fizičkim kontaktom pokazuje svoju uobičajenu aroganciju prema novinarima. Žao mi je što šef Vlade ne može da se kontroliše kada ga pitaju o pitanjima od javnog interesa", napomenula je Meta.

Dakako, nakon optužbi se Rama oglasio na svom X nalogu te je odbio izviniti se.

"Ne, žao mi je i ne samo da se nemam izviniti, nego odbacujem cijelu karakterizaciju 'lidera koji je pokazao prezir prema kritičkoj štampi', što jednostavno nije tačno jer je prošlo mnogo godina otkako se ne angažujem u bilo kojoj vrsti legitimne žestoke debate sa bilo kojim novinarom. Naprotiv, pokazujem mnogim etičkim, ali i ponekad neetičkim novinarima svoju punu spremnost da odgovorim na sva pitanja...", mišljenja je Rama.