Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za ratne zlocine na teritoriji bivse Jugoslavije je u Hagu procesuirano (nisu svi optuzeni) nesto vise od stotinu osoba. Kada bi TI (optuzeni) ratni zlocinci bili i JEDINI krivci za svo zlo sto se dogadjalo, onda bih TREBALO sve skupa osloboditi, izviniti im se, i obestetiti ih sa po par miliona dolara svakog. Ako su samo njih stotinjak SAV ovaj UZAS napravili onda su ONI neka (nadljudska) posebna stvorenja, kojima mi obicni ljudi ne mozemo i ne trebamo suditi. Ali ONI to NISU. Oni (njih stotinjak pojedinaca) su imali POMOC i SURADNJU stotine hiljada drugih pojedinca. A kada se NA ovakav nacin ZLOCIN individualizira (spere se \"ljaga\" sa imena cijelih naroda) tada se AMNESTIRAJU stotine i stotine hiljada JEDNAKO ODGOVORNIH za ratne zlocine na podrucju bivse Jugoslavije. A kome treba to ? Pa onima koji propagiraju NAJPOGANIJI drustveni sistem u istoriji covjecanstava. D E M O K R A T I J U . Naime, ako su samo grupice POJEDINACA, (a ne masovna ucesca NARODA), proizvele i uradile svo to ZLO, tada NAROD (demos) po LOGICI nije kriv ni za sto. Kome to treba ? Kome treba tvrdnja da narod A masovno nije ucestvovao u pokolju naroda B? Da su to cinili samo POJEDINCI iz naroda A. To treba UPRAVLJACIMA demokratijom, jer se uvijek u tom slucaju moze reci narod (DEMOS) NIJE KRIV pa premo tome ni sistem koji se zasniva na njemu DEMOSU (narodu) NIKADA nije KRIV za svoje zlocine. A tako se moze onda u BESKRAJ isti RECEPT (pokolj) primjenjivati. Zasto ? Pa zato da bi se CIJELO COVJECANSTVO priucilo na DEMOKRATIJU kao osnovicu (prikrivenu) NEPREKIDNOG medjusobnog ljudskog pokolja. Jer DEMOS (NAROD) Nikada nije kriv. Krivi su samo pojedinci. Najveci TERORISTICKI akt u LJUDSKOJ istoriji, NIJE kako nas uce PROPAGANDISTI demokratije 11 septembar, najveci teroristicki akt je BACANJE atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki. Zasto ? Zato sto se TAKVA vrsta oruzja (nuklerano) MOZE upotrijebiti samo protiv NEVOJNIH ciljeva, odnosno samo protiv CIVILNOG stanovnistva. Tko je odgovoran za takvo sto ? Samo piloti aviona ? Samo pilopti aviona i general koji je naredio ? Samo piloti, general i proizvodjaci bombe ? Samo piloti, general, proizvodjaci, i predsjednik USA cijom je narednom to URADJENO ? Samo pilioti, general, proizvodjaci, predsjednik i naucnici koji su konstruisali bombu ? Samo piloti, general, proizvodjaci, predsjednik, naucnici, inzinjeri, politicki savjetnici, kongresmeni, senatori, policajci, ostali generali, ostali oficiri, novinari, GLASACI koji su IZGLASALI najodgovorniju OSOBU za taj cin. PREDSJEDNIKA USA. U jednoj diktaturi narod (demos) NIJE kriv. ON tamo ne odlucuje. Ali u JEDNOJ demokratiji je DEMOS uvjek kriv jer on je JEDINI SUVEREN. On (demos) je jedini koji ODLUCUJE, i DELEGIRA svoj SUVERENITET. Zato je DEMOS UVIJEK ODGOVORAN za ZLOCINE KOJI SE VRSE U NJEGOVO IME. ON DEMOS je ovlastio POJEDINCE da to RADE U NJEGOVO IME, i svu mogucu materijalnu, moralnu, politicku podrsku i ucesce im davao. Tacka . Kraj.
nataša kurvo čeka te metak u glavu.pobiti če ti svu familiju a tebe če da muče da umireš u največima mukama.CRKLA DABOGDA ŽIVEO RATKO MLADIĆ SRPSKI HEROJ I SRBIJA I REPUBLIKA SRPSKA
Nije mi jasno kako ova hrabra i normalna zena zivi medju tim bolesnicima!!!
Aferim Natasa,hrabra i inteligentna zena,govori istinu i samo istinu! LEGENDA! BOSNA4EVER!
A ja mislio 2008. obiljezila finansijska kriza :)))))