{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'2008. je obilježila nemoć Srbije da uhvati Mladića'

F
10.12.2008. u 17:00
0
5
'2008. je obilježila nemoć Srbije da uhvati Mladića'
0
'2008. je obilježila nemoć Srbije da uhvati Mladića'
U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je u srijedu na konferenciji za novinare nekoliko nevladinih organizacija da je 2008. u Srbiji obilježila nemoć države da uhapsi i izruči Ratka Mladića Međunarodnom sudu za ratne zločine u Den Haagu (ICTY).
"Danas je jasno da je Ratko Mladić pod zaštitom i kontrolom dijelova institucija koje su moćnije od države", rekla je Nataša Kandić.

Pozitivan događaj u ovoj godini je, po njezinim riječima, hapšenje i izručenje Radovana Karadžića Haaškom sudu, čime je označena nova faza u odnosu države prema najtežim ratnim zločinima.

Kandić je kazala da je 2008. važna i zbog inicijative nevladinih organizacija u regiji da se osnuje regionalno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i teškim povredama ljudskih prava.

Predstavnica nevladine organizacije "Žene u crnom" Staša Zajović upozorila je da unatoč nastojanjima nevladinih organizacija još nije ukinut Zakon o pomoći haaškim optuženicima i njihovim obiteljima. Rekla je također da svećenstvo Srpske pravoslavne crkve nedovoljno radi na pomirenju i saniranju posljedica rata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: