{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Novalić razgovarao sa ambasadoricom Bodonyi

F
5.5.2015. u 16:45
3
11
Premijer Novalić razgovarao sa ambasadoricom Bodonyi
3
Premijer Novalić razgovarao sa ambasadoricom Bodonyi
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu ambasadoricu Francuske u BiH Claire Bodonyi.
U fokusu interesovanja francuske diplomatske predstavnice u Sarajevu našla su se pitanja predviđenih reformskih mjera u oblasti ekonomije u čemu je obećala pojačani angažman Francuske, ali i cijele Evropske unije.

Premijer Novalić je iznio niz aktivnih mjera koje imaju za cilj snažniji ekonomski razvoj, povećanje investicija i zaposlenosti, posebno u oblasti elektroenergetskih i infrastrukturnih projekata. Poseban segment razgovora bila je razmjena iskustava iz oblasti koncesionih odniosa i javno-privatnog partnerstva u čemu Francuska ima bogato iskustvo i spremna ga je, putem raznih projekata, prezentirati i primijeniti u Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Bodonyi je istakla da, iako francuska i bh. ekonomija nisu previše kompatibilne, postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje u oblasti malih i srednjih preduzeća u čemu je ponudila svoju nesebičnu pomoć.

Poseban segment interesovanja bilo je skoro održavanje sastanka na Jahorini o čemu je premijer Novalić iznio svoja očekivanja, a ona se odnose prije svega na definiranje prioritetnih zajedničkih zadataka, u čemu očekuje punu saradnju države, Federacije BiH, Republike Srpske, te Međunarodnog monetarnog fonda, Svjetske banke i Evropske unije, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: