Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opcina Centar stvarno vodi racuna o ovim stvarima i svaka cast na tome.Bespravno nikad ne moze biti legalno i nema opravdanja!Postoje procedure i nacini kako se nesto radi,ako neko ne zna,raspita se.
@Bosanski1Ljiljan Ovakve vijesti zelim da citam.Ispred svojih vrata prvo treba ocistiti pa ici dalje.Ako nemamo reda i pravila po kojima se ponasamo i zakona koji su isti za sve uzalud nam sve ostalo sto imamo.Ovo je veliki korak u borbi sa pogresnim nacinom djelovanja i oglasavanja
Drago mi je sto su konacno opcine zapocele sa procedurom uklanjanja nelegalnih sadrzaja i time uljepsavanja izgleda lokalne zajednice. Ovo je takodjer jedan od nacina da se probudi svijest gradjana i da za bilo koju radnju pri izvodenju radova prvobitno pribave odobrenje nadleznog organa.
@mosatinasa Ovakve vijesti zelim da citam.Ispred svojih vrata prvo treba ocistiti pa ici dalje.Ako nemamo reda i pravila po kojima se ponasamo i zakona koji su isti za sve uzalud nam sve ostalo sto imamo.Ovo je veliki korak u borbi sa pogresnim nacinom djelovanja i oglasavanja
Pozitiva prava
Ma da je rod najrodeniji nema za ovo opravdanja.Nelegalno je postavljeno a legalno ce se smaknuti!
Ukloniti i kazniti.Jedino kada se po dzepu neko udari onda se i opameti
Polemike nema mnogo i ne treba je biti u ovakvim stvarima ne treba imati pardona i nekog gledanja kroz prste.Svaka cast na uradenom poslu,u interesu je svih nas da preko nasih leda ne grabe sebi korist
Nema tu mnogo price,ako nije napravljeno po propisima,ide dole i naucite se pameti drugi put
Ovakve vijesti zelim da citam.Ispred svojih vrata prvo treba ocistiti pa ici dalje.Ako nemamo reda i pravila po kojima se ponasamo i zakona koji su isti za sve uzalud nam sve ostalo sto imamo.Ovo je veliki korak u borbi sa pogresnim nacinom djelovanja i oglasavanja.
Nadam se da ce pojedinci koji bez dozvole postavljaju sadrzaje iduci put razmisliti prije nego se odluce na nelegalne radnje.Podrska Opcini!
Opcina reaguje na vrijeme i sto je vazno radi na rjesavanju ovog problema,nedozvoljeno postavljanje displeja treba na neki nacin zaustaviti.
Displeje postavljene bez odobrenja organa lokalne samouprave treba uklanjati i zbog onih koji legalno koriste prostor i koji su dobili potrebne dozvole.
Jedino se ovako moze stati u kraj nepostivanju propisa u ovoj oblasti,ovakve aktivnosti treba kaznjavati.
Dobro da se vodi racuna o nezakonito postavljenim sadrzajima,sve sto je bez dozvole treba ukloniti.
NIJE IH MOGAO POSTAVITI ZA PETNAEST MINUTA, GDJE SU TADA BILE SLUZBE, KO JE DAO PRIKLJUCAK NA STRUJU AKO NEMA DOZVOLU, MA DAJ , PRIČA ZA MALU DJECU..
I ko će dozvoliti da "bace" display od nekoliko desetina hiljada KM a da ne dodje po njega :)
u potpunosti podrzavam uklanjanje ovih bespravno postavljenih displeja, ne moze to tako da se besplatno koristi.
To je jedini pravi nacin, apolutno svaki postavljen na neregularan nacin ukloniti, bez izuzetka!
Ne znam kako neko samo tako moze koristiti prostor za plakate a nema nikakvih dozvola, i takve treba uklanjati al odmah.