|

Počelo uklanjanje nelegalno postavljenog displeja prekoputa zgrade Predsjedništva BiH

Počelo uklanjanje nelegalno postavljenog displeja prekoputa zgrade Predsjedništva BiH
98
Klix.ba
3.12.2019. u 11:31
100
komentara
98

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje općenito.
Tako je putem inspektorata Općine Centar procesuirano na desetine nelegalno postavljenih displeja i bilboarda, a donesene su i odluke kojima se reguliše ova oblast.

Tokom kontrole terena, utvrđeno je da je u parku prekoputa zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine nelegalno postavljen displej, te je u skladu sa time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure.

S obzirom da je riječ o potpuno nelegalnom displeju, a nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar je izdala nalog za uklanjanje koje su radnici građevinske firme "Bosman" započeli u utorak, 3. decembra 2019. godine.

"Općina Centar se snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali apelujemo na sve marketinške agencije da bilboarde, displeje i panoe postavljaju samo u skladu sa odobrenjima nadležne općinske službe. U suprotnom, Inspektorat Općine Centar će u skladu zakonskim procedurama otpočeti postupak uklanjanja", saopćeno je.

Nadležne službe Općine Centar će nastaviti voditi započete upravne postupke u ostalim predmetima u skladu sa zakonom, a Općina Centar je odlučna da procesuira sve nelegalne sadržaje i građevine na svom području.
Prijavi grešku


Komentari (100)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...