Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovakvih kuca na mejtasu (i u sarajevu opcenito) ima milion, samo cekas kad ce se srustiti, a nista se ne poduzima :/
samo mi nije jasno kako je mogao kabuliti da mu, donedavno, stara majka zivi u ovako ru[evnoj kuci...? Akvokati...
kod nas je uvijek ovako kome god se obratis samo ti kazu da oni nisu nadlezni za to, a na kraju kada se desi ovako nesta odma svi reaguju da sacuvaju svoje guzice u foteljama...
donedavno mu majka zivjela u rusevini u supi, rupi a on kao advokat takvog sina odmah treba ubiti na licu mjesta dubre nevideno,pa majka je majka. kako dodoh u sarajevo 2004 godine vecih tutkuna nisam vidio .neidu svojoj familiji braci, sestrama, majci ,ocu po 3ili4 godine i onda jedan dan bahnu kao mi te pozelili majko.
Prodajem kucu u Kevrinom potoku na broju 9, 8, 7, 6, 5, ... ..... pardon, u Opstini Centar! Cijena je otisla gore, javite se sa ponudom! Za 24 sata bice kod Predsjednistva, pozurite! Sifra: Cijene klize sa kucom!
cleo, a Bogami će morati taj property tax svi plačati. Mislim da je to i za ulazak u EU obavezno. Vrijednija imovina, veća taxa, atraktivna lokacija, još veća taxa. Imaš vikendicu, još jednu kuću ili više stanova, ma opština te odere sa taxama:) I sadaka ima ograničen rok trajanja:)
Kakvo placanje poreza po kvadratu kada nisu ni racune platili ni za sta vec dvadeset godina!? Znas li ti koliko ih ne placa NISTA, ni struju, ni vodu, ni plin/gas, ni bilon kakve komunalije. Oni jos traze sadaku, pa kad dobiju kupi se par markiranih krpica i potrosi na k..u..r..c..e..n..j..e. sa novim mobilnim, odlaskom na skijanje, na odmor itd. a onda opet kukanje porodici u dijaspori da salje! Da moraju platiti taj porez od 200-300 eura mjesecno ne znam sta bi prije minirali, svoje kuce ili drzavu. Na zapadu se od poreza koji spominjes izdrzava opstinski nivo vlasti, a kod nas cijela drzava zivi od kredita MZ-a i sadake. Zato i propadamo!
Mmmm Sarajevo klizi ko' rizling mmmm :p
Jedno od rješenja je uvođenje property taxe na sve stambene i poslovne objekte. Tako je i na Zapadu dio problema regulisan. Caka je da se investitorima u takve objekte daje realan vremenski rok do kojeg se objekat u izgradnji MORA tehnički primiti od strane inspekcije od kada investitor mora na svaki kvadratni metar plačati porez državi. To bi dovelo do realnih cjena kvadratnog metra prostora jer investitor će početi obarati cijene da bi prodao imovinu i da ga ne košta pita skuplja od tepsije. Ovako imamo gomilanje izgrađenog stambenog i poslovnog prostora kojem cijene ne padaju.
Ovo šta se radi u državi je nečuveno; u opštini Stari Grad na adresi Mjedenica 41 je izgrađena stambena zgrada sa četiri sprata, poslovnim prostorom i podzemnim garažama na lokaciji koja je prije rata bila proglašena klizištem i to zaista i jeste jer zemlja klizi i zidovi na okolnim kućama pucaju. Nakon rata, to više nije klizište. Pa zar može tlo tokom rata prestati da klizi?????? Ljudi dragi, evo gledamo kada će zgrada poletiti i sve nas u Miljacku odgurati. Korupciji se stati u kraj ne može!!!!
saboooo izdrzi
sta se.r.ete vi o zapadu niko ne zna od vas kako je nama ovdje tesko
Zalosno je koliko se mnogo starih zgrada raspada i rusi, kao npr na marin dvoru, i na mejtasu, a u ulici gdje se nizaju austrougarske kuce, strsi velika nova (bez ikakvog ukusa i osjecaja za estetiku) sazidana kucurina na 3 sprata bez fasade, takvih ulica u centru je mnogo.. skrenite malo sa ferhadije 100-200 metara i naci cete se u sarajevu koje sve vise i vise lici na neko predgradje u tirani ili novom pazaru
...cijeli grad se raspada, ne samo Mejtaš!
Evo na truHlom zapadu ima kuća da se u..s..e.r..e..š za 100 000 i to novih sa baštom i garažom. Jašta ću za čerpićaru koja se raspada davati tolike pare koje traže!! Sarajevske cijene bi trebale biti jednake onima u Detroit-u. Pogledajte malo sami. Grad se raspada, a možeš kuće kupiti na aukciji već i za deset dolara, ali neće ih niko. Crnački gengovi dođu kao i naši avlijaneri i Sandžosi, mukte.
Jel to ona kuća što je na pik.ba prodavala se za 400 000 KM ??? Sad će platit da je odvezu u šutu.
to ti je zato sto taj koji je sljegao nije ni dosao s namjerom da nesto ulozi u grad, nego samo da pokrade i odnese sve sto moze ocekujes od papka da ima osjecaj za proslost grada i kulturu urbanog zivljenja? optimisto! on je dosao tu samo da opljacka sta moze, a kad se sve pretvoti u prah trazice azil negdje vani...znas...ljudska prava i ostale price ponestace im uskoro zemalja za kradju! glede cijena sehera i pariza, za razliku od pariza u seheru ima svaki dan "izlozba pasa" pod prozorima, a to bi valjda trebala biti glavna atrakcija koja dize vrijednost nekretnina, naravno uz glan novi javni prevoz, zicaru nad gradom i savrsen vodovod i kanalizaciju, ali ako nista bar za razliku od zapada, ne moras placati komunalije, niko ih ne placa jos od rata