Nikolić: Sastanak Srbije, Turske i BiH u maju u Ankari

Nikolić: Sastanak Srbije, Turske i BiH u maju u Ankari
0
F
FENA
4.2.2013. u 13:38
4
komentara
0

dijeljenja
Nikolić: Sastanak Srbije, Turske i BiH u maju u Ankari
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić najavio je u ponedjeljak u Ankari da bi trilaterlani sastanak Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine trebalo da bude održan u maju u Ankari.
Nikolić je poslije razgovora s turskim predsjednikom Abdullahom Gulom rekao da je Srbija prihvatila tu inicijativu prvog čovjeka Turske.

"Podržavmo inicijativu Turske za održavanje sastanka na vrhu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske. Predsjednik Gul je kao domaćin predložio maj mjesec u Ankari i mi smo to prihvatili", rekao je Nikolić, javlja Tanjug.

Nikolić je u ponedjeljak u predsjedničkoj palati dočekan uz najviše državne i vojne počasti.

Posle tet-a-tet susreta dva predsjednika biće održan sastanak delegacija Srbije i Turske, a potom i potpisan sporazum između dve vlade u oblasti omladine i sporta.

Nikolić, koji u Turskoj predvodi državnu delegaciju Srbije, obišao je memorijalni centar "Ataturk" posvećen "ocu turske nacije" i položio vjenac.

Nikolić će se tokom dana sastati s predsjednikom turske skupštine Džemilom Čičekom, a vrečeras će predsjednik turske prirediti svečanu večeru za delegaciju Srbije u predsjedničkoj palati.

Nikolić u utorak nastavlja posjetu u Istanbulu gdje će se sastati s vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem i prisustvovati biznis forumu srpskih i turskih provrednika.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...