Čeka na odgovor
0

Nikolić: Izetbegović je dobrodošao kao gost ili kao domaćin

Anadolija
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić
Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Beogradu, prilikom prijema za novinare stranih medija koji izvještavaju iz Srbije, kako očekuje da će se sastati sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem.

"Izetbegović je dobrodošao kao gost ili kao domaćin, samo neka kaže kada treba to da se desi", rekao je predsjednik Srbije.

Na konstataciju dopisnika agencije Anadolija iz Beograda, da se u posljednje vrijeme mogu čuti pomirljivi tonovi kako iz Sarajeva tako i iz Beograda, i na postavljeno pitanje o tome da li bi bilo moguće održavanje trilateralnog sastanka na vrhu BiH - Turska - Srbija, Nikolić je odgovorio da nikada ranije taj susret nije bio zakazan, ali da je ranije najava tog susreta bila odložena zbog bolesti predsjednika Turske.

Srbijanski predsjednik je također kazao kako su odnosi između Srbije i Turske dobri i da će početkom narednog mjeseca boraviti u zvaničnoj posjeti Ankari.

Nikolić je rekao da Turska može da investira u Srbiji i da bi Bošnjaci u, kako je rekao, Raškoj oblasti ili Sandžaku, "mogli da budu kohezioni faktor u odnosima dviju zemalja", javio je dopisnik agencije Anadolija.

Srbijanski predsjednik je također izrazio zadovoljstvo postojanjem prijateljskih odnosa dviju zemalja, ali je naglasio i kako ima indicija da "Turska promoviše nezavisnost Kosova".

"To nije dobro. To što sam čovek koji otvoreno kaže, ako sam mogao da kažem državnom sekretaru SAD-a, mogu to bilo kome kazati", rekao je Nikolić.

Prijem za novinare stranih medija koji izvještavaju iz Srbije održan je u zgradi Predsjedništva Srbije u Beogradu.