Izetbegović: Spreman sam se sastati sa Nikolićem

A
Anadolija
17.1.2013. u 14:57
1
59
Izetbegović: Spreman sam se sastati sa Nikolićem
1
Izetbegović: Spreman sam se sastati sa Nikolićem Bakir Izetbegović
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je u ekskluzivnoj izjavi za agenciju Anadolija da je spreman za susret sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Nakon što je Nikolić dopisnicima stranih agencija iz Beograda jučer kazao da je "Izetbegović dobrodošao kao gost ili kao domaćin, samo neka kaže kada susret treba da se desi", Izetbegović je danas najavio da će se uskoro sastati sa predsjednikom Srbije.

"Nastavak normalizacije odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije je od izuzetne važnosti za obje zemlje. Ja sam stoga spreman sarađivati i sastajati se sa bilo kojim predsjednikom Republike Srbije kojeg izaberu građani Srbije. Nažalost saradnja sa predsjednikom Nikolićem je bila onemogućena nekim njegovim izjavama koje je davao u proteklim mjesecima. Međutim, izjave koje gospodin Nikolić daje u posljednje vrijeme, pa i ova jučerašnja, daju nadu da se ti odnosi mogu popraviti. Ja sam spreman za sastanak i prva prilika bi mogla biti trilaterala u Istanbulu, za koju je ranije izrazio spremnost predsjednik Nikolić, a i predsjednik Gul na sastanku koji sam nedavno imao s njime u Ankari. Nakon toga će vjerovatno doći do posjete tročlanog Predsjedništva BiH Republici Srbiji", poručio je Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: