|

Beograd: Davutoglu nudi usluge Ankare u dijalogu Begrada i Prištine

Beograd: Davutoglu nudi usluge Ankare u dijalogu Begrada i Prištine
0
F
FENA
1.2.2013. u 19:32
8
komentara
0

dijeljenja
Beograd: Davutoglu nudi usluge Ankare u dijalogu Begrada i Prištine Foto: Anadolija
Šef turske diplomacije Ahmet Davutoglu ocijenio je u petak da Srbija i Turska imaju zajedničku viziju mirne regije koja će ponovno biti integrirana i povezana i ponudio usluge Ankare u dijalogu Beograda i Prištine, a srbijanski premijer Ivica Dačić pozvao je Tursku na suzdržanost u pogledu rješavanja pitanja Kosova.
Turski ministar vanjskih poslova sastao se danas sa srbijanskim dužnosnicima u Beogradu u sklopu priprema dvodnevnog posjeta srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića Ankari početkom idućeg tjedna, a prije susreta sa srbijanskim premijerom sastao se i sa svojim kolegom Ivanom Mrkićem.

Dačić i Davutoglu potvrdili su da će tokom ove godine u Beogradu biti održan summit dviju vlada, od kojeg se očekuje da unaprijedi bilateralne odnose Srbije i Turske.

Srbijanski premijer i turski šef diplomacije konstatirali su da treba dodatno potaknuti razvoj gospodarskih odnosa s ciljem da robna razmjena između dviju zemalja dosegne razinu od milijardu eura godišnje.

Ranije tokom dana Davutoglu se sastao i sa srbijanskim šefom diplomacije Mrkićem i najavio da će tokom posjeta Turskoj srbijanski predsjednik razgovarati s turskim poslovnim ljudima, budući ih Turska ohrabruje na što veća ulaganja u Srbiju.

U svezi s dijalogom Beograda i Prištine, Davutoglu je rekao da njegova zemlja "snažno podupire te razgovore" i da je "na usluzi ukoliko može na bilo koji način pridonijeti tom procesu".

Najavljeni susret sa srbijanskim predsjednikom Nikolićem naknadno je otkazan iz tehničkih razloga, ali je iz Nikolićeva ureda potvrđeno da srbijanski predsjednik putuje u službeni posjet Ankari 4. i 5. veljače.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...