Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ribari i lovci su ubice
@JagodicaBobica A ti si konzument tog istog ubijenog ( romanticna riblja vecera,cevapi na carsiji)..... Nemoj biti dvolicna,jer i ti u ovome itekako utices.
Nemate vi pojma sta su lovci i ribolovci... Klasicne balkanske budale koje bi da zabranjuju, ubijaju, a ne znaju ni o cemu pricaju. Mrze lov, a ne znaju ni sta je lov, mjesaju ga sa krivolovom.
Gdje se kormoran naseli ribe više nema....čak i drveće se počne sušiti od njihovog izmeta.
Ostavite ptice na miru, stoko ribarska, alkoholičarska.
Pa samo jedan od dokaza kako kod nas vazi pravilo: protjeraj, unisti i ubi sve sto je drugacije od tebe.
A kormorani pojedose svu ribu iz ribnjaka npr..
od svojih prijatelja ribolovaca čujem sasvim drugu priču ...
Ti isti ribolovci znaju sta je u pitanju, a ne kao ovi sto na klix procitaju copy-paste teksts pa pocnu pametovati.
Ti isti ribolovci znaju sta je u pitanju, a ne kao ovi sto na klix procitaju copy-paste teksts pa pocnu pametovati.
Jesmo divljaci!
čovjek... "kruna kreacije".
@Ramayana spičila me glavobolja, pa sam onda ipak otišla spavati. probudila se sa glavoboljom, što je najgore :/
@Ramayana ubi me ovo u glavu, ako vjeruješ. snijeg nestade preko noći i sada je fuuuuuj! kad se sjetim one zimske idile još prekjuče.. :/
KORMORAN JE VELIKA STETOCINA
Uuuuu kako opasne ptice, ovi kormorani :) ribari mjenjajte dilere il hajte uzvodno :)))
Cccccc ubijaju jadne kormorane jer im pojedose ribu, sto klosari nepobijete one sto ubijaju ribu strujom i plinom , i one sto mrezana izlovise, nesmijete im nista KLOSARIII
još će neko i o pticama da misli gdje se ni o ljudima ne misli, hajte molim vas
Zasto Pavle nece da kaze da su kormorani u evropu naseljeni iz azije i da prije ja mislim do kraja 80 tih nisu pravili vidljivu stetu jer u bili na 20% od danasnje populacije. Laze kad kaze da kormoran jede iskljucivo bolesne ribe. Taj mezi sve pred sobom i pored toga sto uspije uloviti i pojesti unakazi dosta ribljeg fonda kljunom. U nekim vodama poput Balaton jezera 45% riba nose oziljke od kormorana. Populacija kormorana nema prirodne neprijatelje a on govori o nekom prehambenom lancu.
@Gorstak vjerujem u te podatke sa kojim raspolazes , al za mene je veci problem ovi sto tuku strujom i plinom, a slabo ko da ima danas i privrednu dozvolu za mrezarenje, masakar cine nad rijekama i jezerima i javno prodaju, iz godine u godinu sve ih je vise, problem je sto su uglavnom mnogi u talu, zakon ih slabo dotice, e to je stvarni problem za riblji fond ,jer ovo sto se radi nije prirodno u odnosu na ptice
@arlych Slazem se ali to je posao za ribocuvare policiju su i sipu
Šta znaju ribari da ova ptica čisti prirodu od bolesnih riba i samim tim ima funkciju koja i njima pomaže. Druga stvar, ukoliko je riblji fond ugrožen, sigurno da neće ni ove ptice ostati tu da gladuju.
I ja sam čuo da kormorani ribi prvo izvade nalaze krvi, urina i stolice i za koju konzilij od tri kormorana utvrdi da je bolesna e tu pojedu, one zdrave naravno vrate nazad u vodu.
@dzabatiban a ja sam čuo da to ribari rade...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jebali vam mater i lovci i ribolovci nakotilo se gamadi u ionako uništenim rijekama,jezerima riblji fond unište zbog mrežara i kormorana
Konacno jedna tema iz prirode i drustva. Nekako mi laknu sti na naslovnoj ne vidja jednog politicara, sad cu ljepse da spavam. Hvala Vam!!!
To u BiH znaju šta je 'lanac ishrane u prirodi' !?