vijesti
449

Naša stranka: Otvaramo vrata Parlamenta FBiH

FENA
Naša stranka pozvala je građane i građanke Bosne i Hercegovine da javno ističu podršku političkim strankama te šire poruku o tome koliko zapravo ljudi vidi rješenje u novim snagama koje nudi ova politička opcija, saopćeno je danas iz te stranke.

Stranački dužnosnici tvrde da će, prema posljednjim anketama, Naša stranka imati predstavnike u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu, a u Kantonu Sarajevo značajno veću podršku nego prije četiri godine.

  • Sve upućuje na to da ćemo imati i zastupnika koji će biti direktno izabran iz Sarajeva za Federalni parlament. To je direktan rezultat činjenice da se naši predstavnici nisu kompromitirali u posljednjem mandatu i konačno imamo dokaz da se ovim poslom isplati pošteno baviti te da građani, prije ili kasnije, prepoznaju sposobne i nepotkupljive kandidate.

Rast podrške Našoj stranci pripisujemo i činjenici da su naši kandidati jedini koji na ulicama svakodnevno razgovaraju s građanima i direktno odgovaraju na sva pitanja - kazao je Albin Zuhrić, generalni sekretar Naše stranke, komenitrajući posljednja dostupna ispitivanja javnog mnjenja.

  • Smatramo da je vrlo bitno da otvorimo vrata Parlamenta Federacije. Nastavljamo onim putem kojim je krenuo Predrag Kojović u ovom mandatu kroz Dom naroda, a sada i kroz Zastupnički dom. Pokazat ćemo kako Parlament funkcionira, dijeliti dokumente i dnevni red s građanima te konačno tražiti vraćanje direktnih prijenosa sjednica, kako bi se konačno demistificirale određene pojave o kojima smo čuli samo u formi anegdote ili vica iz federalnih poslaničkih klupa - rekao je Dennis Gratz, nosilac stranačke liste za Federalni parlament.

Pozvao je građane da na izborima ukažu povjerenje Našoj stranci i na višim nivoima.

  • Od suštinske je važnosti bilo da građani shvate da nismo samo lokalna stranka te da imamo kadrove da napravimo veliki iskorak. U posljednje dvije sedmice moramo doći do neodlučnih, upoznati ih s našim programom i kandidatima i pokrenuti talas koji će u naredne četiri godini učiniti da drugačije razgovaramo o politici - zaključio je Gratz.