{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Navijači Veleža pomažu ugroženom stanovništvu

19.5.2014. u 15:34
96
2
Navijači Veleža pomažu ugroženom stanovništvu
96
Navijači Veleža pomažu ugroženom stanovništvu
Rođeni pomažu ugroženom stanovništvu (Foto: EPA)
Klub navijača Red Army i Fudbalski klub Velež pozvao je sve navijače i simpatizere Veleža, sve građane Mostara i regije Hercegovine, našu dijasporu da se uključe u akciju prikupljanja humanitarne pomoći za općinu Domaljevac/Šamac.
"Ova općina teško je stradala u poplavama i stanovništvo ove općine nalazi se u izuzetno teškoj situaciji. Skoro 90 posto teritorija općine se našlo pod vodom i materijalna šteta je ogromna", navode iz FK Velež.

Kontaktirali su i igrača Veleža Matijasa Pejića, koji je rođen u Domaljevcu i trenutno zajedno sa svojim sugrađanima vodi grčevitu bitku protiv vodene stihije. On je, uprkos lošim telefonskim vezama uzrokovanim probemima sa električnom energijom, kratko prenio:

"Stanje je teško, gotovo sve je pod vodom. Borimo se da sačuvamo što je moguće više od materijalnih sredstava, kako bi se život nastavio i poslije ovog potopa. Stanovništvu koje se nalazi u izuzetno teškoj situaciji potrebna je konzervirana hrana i voda, za bebe su prijeko potrebne pelene, gorivo tzv. mješavina za pumpe kako bi ispumpavali vodu iz kuća, potrebni su nam svijeće i upaljači jer je i to stradalo u vodi. Hvala svim dobrim ljudima koji su odlučili da pomognu u ovim zaista teškim trenucima za svakoga, od srca im hvala", naglasio nam je u vidno emotivnom razgovoru Matijas Pejić.

Klub navijača je već prikupio određenu humanitarnu pomoć i danas ih isporučio u Maglaj, a nastavljeno je prikupljanje pomoći i navijači zajedno sa Klubom od danas rade na akciji prikupljanja za općinu Domaljevac/Šamac.

"Veliki je odziv navijača koji žele pomoći nastradalim. Sutra ujutro za Domaljevac kreće urgentno kamion od 3 tone hrane, kako se ne bi izgubio nijedan dragocjeni minut vremena, koji je u ovom trenutku narodu ovog kraja od velike važnosti. Klub je osigurao kamion, koji će u koordinaciji sa Crvenim križom Mostara krenuti ujutro za Domaljevac. Sva hrana i pomoć koja do tog trenutka bude prikupljena u prostorijama Red Army, će biti odmah utovarena. Akcija se i nakon toga nastavlja i humanitarna pomoć će biti dostavljena odmah čim se prikupi veća količina, bez obzira da li to bude u toku istog dana ili sutradan", istakli su iz FK Velež.

Svi koji žele pomoći mogu dostaviti svoje pakete u prostorije Kluba navijača Red Army svakim danom od 09 do 23 sata.

"Rođeni pomozimo ljudima kojima je potreba pomoć, to je u ovom trenutku najveća ljudska vrijednost, pomoći čovjeku u nevolji. Narod u Domaljevcu i čitavoj Posavini treba našu pomoć i podršku, budimo uz njih", poručeno je iz legendarnog kluba iz grada na Neretvi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: