Nogomet
17

Navijači Željezničara nastavljaju prikupljati pomoć

Klix.ba
"Moramo nastaviti pomagati domovini, moramo nastaviti pomagati našim komšijama, ljudima koju su preko noći ostali bez ičega. Budimo humani i pomozimo onima kojima smo potrebni", navodi se u pozivu za donacije Udruženja navijača FK Željezničar upućenom svim građanima.

Akciju skupljanja pomoći "Manijaci" nastavljaju krajem ove sedmice i početkom vikenda u sljedećim terminima: četvrtak i petak: 16:00 - 19:00 sati, subota: 09:00 - 11:00 sati, Zapadna tribina Stadiona Grbavica.

Polazak za izabranu destinaciju kojoj će biti uručene donacije planiran je u 12:00 sati.

"Mjesto odlaska konvoja će biti naknadno objavljeno kada dobijemo tačne informacije gdje je najpotrebnije odnijeti pomoć. Ukoliko obezbjedimo prijevoz, navijači će pružiti fizičku pomoć u čišćenju i sanaciji domaćinstava isti dan", navodi se u saopćenju.

Potrebna pomoć: Hrana (konzerve – mesne prerađevine, riba, dječija hrana, tjestenina so, šećer, riža, grah, ulje, voda) Higijena (sredstva za dezinfekciju, zaštitne maske, higijenske rukavice, radne rukavice, sapuni, deterdžent za veš, kaladont, dječija higijena, higijena za žene) Ostale potrebe (lopate, metle, četke, pumpe za izbacivanje vode, isušivači prostorija, pribor za dezinfekciju, boje za zidove, pribor za bojenje, drva, briketi, sjemena, peći za loženje, grijalice, plinski rešo – komplet sa bocom, prazne kutije za sortiranje i selotejp)

Odjeća se neće skupljati, istaknuto je.

Iz Udruženja navijača FK Željezničar obezbjeđeno je i 1.000 naljepnica sa slovom H, koje će se lijepiti na artikle i kutije radi preprodaje. Kao i do sada, sva pomoć će biti dijeljena direktno onima kojima treba, u ruke, navodi se u saopćenju.