Milan Bandić: U Tuzli se osjeti evropski štih

Milan Bandić: U Tuzli se osjeti evropski štih
0
Piše: D. Brkić
16.12.2013. u 10:39
11
komentara
0

dijeljenja
1/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/4 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa saradnicima boravi u službenoj posjeti Općini Tuzla u sklopu koje se sastao sa tuzlanskim načelnikom Jasminom Imamovićem, tuzlanskim muftijom Vahidom efendijom Fazlovićem, a posjetio je Franjevački samostan i Katolički školski centar sveti Franjo.
"Uvijek sam sretan kada posjećujem BiH. Prije tri sedmice bio sam u Banjoj Luci i uvjerio se u kakvom položaju žive tamošnji Hrvati. Od 74.000 Hrvata prije rata tamo je trenutno 5.400 stanovika“, kazao je Milan Bandić.

Bandić je na sastanku sa Imamovićem naglasio kako je saradnja BiH i Hrvatske strateški interes za obje države.

"Imamović je meni komplementirao na petom mandatu, a ja njemu na četvrtom. Zaista se u Tuzli osjeti evropski štih i vjerujem kako će uskoro biti proglašena gradom“, kaže Bandić.

Načelnik Imamović je istakao kako je Bandić vrijedan i pragmatičan čovjek, a upoznao ga je i sa sudskim procesom koji se protiv Ilije Jurišića vodi u Beogradu. S tim u vezi 18. decembra Imamović i Bandić, kako je obećano, o Iliji Jurišiću će razgovarati s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, jer Jurišić posjeduje i hrvatsko državljanstvo.

Inače, Bandić će 18. decembra biti domaćin Imamoviću u Zagrebu kada će Tuzli i hrvatskoj metropili biti dodjeljene prve nagrade za destinacije kontinentalnog turizma, koju dodjeljuje Evropska federacija turističkih novinara sa sjedištem u Rimu.

Na koncu Imamović je Bandiću uručio razglednice Tuzle i knjigu o Ismetu Mujezinoviću, a Bandić je poklonio monografiju Zagreba.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...