Predsjednik Naše stranke
109

Kojović: Bh. blok uzima 6 vijećnika, od izdajica smo postali poželjan koalicijski partner

R. D.
Predrag Kojović (Foto: T. S./Klix.ba)
Predrag Kojović (Foto: T. S./Klix.ba)
Procesi koji su počeli u Sarajevu nastavili su se i u Mostaru, kazao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i jedan od lidera Bh. bloka.

"Interesantno je da smo do ljudi koji su od izdajica i antidržavnih elemenata postali poželjan koalicijski partner", kazao je Kojović prognozirajući osvajanje šest mandata za Bh. blok.

Na pitanje šta će biti s potencijalnim koaliranjem on kaže da će se o tome razmišljati kad budu imali sve podatke i rezultate.

"Vidjet ćemo šta su najbolji interesi Mostara i Mostaraca, i to će biti odluka Bh. bloka, a ne neke pojedinačne stranke", izjavio je on.

Nagovjestio je da ovaj blok ima prijedloge statuta koji bi bio građanski, kako je kazao, po mjeri Bosne i Hercegovine koja ide prema Evropekoj uniji.

Kojović je danas, što je posve netipično za lidera političke stranke, bio posmatrač na jednom biračkom mjestu u naselju Zalik.

Gradsko vijeće Grada Mostara čini 35 vijećnika, od toga se 22 biraju s 6 gradskih područja, a 13 sa centralne gradske liste. Gradsko područje Jugozapad daje 7 vijećnika, Stari Grad 5, Zapad 4, a Jug, Jugoistok i Sjever po 2.