Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljubo Bešlić, dugogodisnji neradnik prikopcan na budzet prica o Mostaru i zeli mu dobro!?? Ulice imaju nazive po ustašama(ne brisite mi post, tako se deklarisu javno), kukasti križevi svuda nacrtani, netrpeljivost nemoguca, smrad i smece svuda, parkinzi ilegalni, od kulture imamo Jelenu Karleusu i Daru Bubamaru sa najviše posjetitelja, imamo prodaju kineske plastike na svakom koraku. Koja kultura, samo seljacine vode kolo u Mostaru!
@urban_cyclist Ispuhase kamenjarski i sumski srbi. A i red je. Ne mogu gradovi kulture biti jedan iz koga su protjerani skoro svi Bosnjaci, a drugi u kome fasizam toliko izbija sa jedne njegove strane, da moze osvjetljavati cijeli Los Angeles. Bice ti prelijepi bosanski gradovi prestonice kulture, kad se kamenjarski i sumski srbi isele, a u njih se vrate stanovnici koji su ih i osnovali.
@urban_cyclist - što skinuste ovog Klixovci? Pa ništa vam nije bolje u B. L. šatori, pevaljke, pečena janjad, prasad i Dodik sa mikrofonom arlauće iz šatora! Obečao je javno da će opet iduće godine!
samo cu jedno pomenuti- grad koji uporno i u 2019.godini ima ulice nazvane po najgorim fasistima, najgorim izrodima cocjecanstva nije zasluzio da bude izabran....dakle , dragi Mostarci krenite od sebe i svojih
Nemoralna kritika i SDA-ovaca i naravno UZP-ovaca i nezaobilaznih SNSD-ovaca pored vas na vlasti neko u Mostaru i Banja Luci može aplicirati za bilo šta što je kultura?
Čuj, "bremenit problemima"... :D Organizujte pastirske dane (a mogli bi i izbore, recimo)...
Ma kakvo Sarajevo, kakva B. Luka, kakav Mostar, previše smo mi bili naučili živit od sadake. Ima u Evropi lijepih gradova ko u priči za koje niko i nije čuo
Smiješno. Kao kad ružnu i poremećenu curu niko neće, pa ona kuka ko joj je za to kriv. Mostar prijestonica (ikakve, a kamoli evropske) kulture - vic godine. Od grada koji je sramota za cijelu Evropu tesko ista vise da se moze napraviti.
Da nije Komšo i za ovo kriv
Kmeeeeeeee Ljubisha kmeeeeeeeeee...grad cija jedna polovina bastini fasizam i mnoge ulice nose nazive po ustaskim "herojima" nemoze biti prestolnicsa ni konjusnice a ne kulture
Jeste li poludili? Zasto bi postali BL ili Mostar kulturna prijestolnica Evrope?
pa ko ce biti biti kriv nego govna iz hdz-a i sda to se odavno zna
Izdali me prijatelji, izdao me brat ....
Ne bi zelio sad spominjati neke sitnice u ovom trenutku, ali mozda hrpe smeca po mostarskim ulicama su imale nekog utjecaja na ovakvu odluku. Jer znamo svi kakvi su norvezani divljaci inace. :)
Krivi smo svi mi jer smo neobrazovani, siromašni, jadni i bijedni i opterećeni glupostima!
O čemu sve preambiciozne budale i papci razmišljaju. Nije još postao ni normalan grad a oni hoće da bude nekakva prijestonica ,"ni manje ni više" nego, kulture.
Lahko pitanje,NACIONALIZAM.
Naša kultura ima formu, ono što su nam ostavili turci i austrijanci, a duševno smo kao prostor izmedju jezgre atoma i najblizeg kruzeceg elektrona. Sve prazno, vakum. Srecom imamo vjerske institucije da popune taj prazni prostor. A i ovako smo sazdani od praznog prostora...