Humanitarne akcije
117

Zaposlenici dm-a posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja "Bjelave"

Klix.ba
Volontiranje je aktivnost u kojoj dm potpuno podržava svoje zaposlenike donirajući im jedan radni dan koji umjesto na radnom mjestu mogu provesti u društveno korisnim projektima. U današnjoj akciji učestvovalo je 15 dm-ovih volontera, a volontiranje je obuhvatilo druženje s djecom uz zajedničko kreativno uređenje dvorišta za igru.

"Nadamo se da ćemo na ovaj način motivisati što veći broj građana da poduzmu slične akcije. Doniranjem osam radnih sati motivišemo te podržavamo naše zaposlenike u nastojanjima da kroz volontiranje na društveno korisnim projektima doprinesu razvoju zajednice", zaključila je Adisa Huskić, voditeljica regije i resora Ljudski resursi.

Podršku volonterima kompanije dm drogerie markt d.o.o. pružili su poslovni partneri OD Trag, OD Promont te volonteri Škole trčanja Klix, čiji su iskusni treneri educirali djecu te osoblje dječijeg Doma Bjelave o važnosti svakodnevne sportske aktivnosti kroz koju je lakše održavati i unapređivati vlastito zdravlje.

"Udruženje Marathon Sarajevo ponosno je što može nastaviti davati svoj doprinos zajednici, posebno djeci te što smo imali priliku sarađivati s prestižnom globalnom kompanijom kakva je dm", rekao je Erol Mujanović, direktor udruženja Marathon i suosnivač Škole trčanja Klix.

Ovo je samo jedna u nizu volonterskih akcija dm-a. Koncem prošlog mjeseca KJP Sarajevo-šume d.o.o. Sarajevo je, u saradnji sa dm-om, izvršilo pošumljavanje lokaliteta Veliko polje na Igmanu, prilikom kojeg su učestvovala 24 dm-ova volontera, te je zasađeno 400 sadnica Bijelog bora.

Iz kompanije dm te iz NVO Marathon Sarajevo poručuju da nastavljaju sa provedbama sličnih volonterskih akcija s ciljem unapređenja kvalitete života društvene zajednice u kojoj djeluju.