Humanitarne akcije
5

Za liječenje Jelene Orašanin potrebno još 11.700 KM

SRNA
Jelena Orašanin
Jelena Orašanin
Humanitarna prodajna izložba "Slikajte srcem za Jelenu! Ona živi za slikarstvo, danas slikarstvo živi za nju!", postavljena u Velikom salonu banjalučkog Kulturnog centra Banski dvor, biće otvorena do 7. marta, a sva sredstva prikupljena od prodaje slika predviđena su za liječenje mlade akademske slikarke Jelene Orašanin.

Iz Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske ističu da je zaključno sa 2. martom prikupljeno 7.860 KM, te da je do zatvaranja izložbe potrebno da se prikupi još 11.700 KM.

Prodajna izložba otvorena je 27. februara, a postavku čini više od 100 umjetnička djela više do 80 akademskih umjetnika.

Jelena Orašanin od 2001. godine boluje od multipla skleroze, koja napada centralni nervni sistem i oštećuje živce koji prenose informacije između mozga i drugih organa.

Ona je trenutno u kolicima i vid joj je oslabljen, a ako se ne liječi na vrijeme multipla skleroza kod Jelene može dovesti do sljepila i djelimične ili potpune paralize.

Ljekari vjeruju da bi terapije u trajanju od mjesec dana na privatnoj klinici u Zagrebu mogle popraviti njeno sadašnje zdravstveno stanje, a za liječenje i smještaj uz pratnju potrebno je 10.000 eura.

"Vodeći se kolegijalnošću i saosjećanjem, odlučili smo da pokrenemo humanitarnu akciju doniranja naših umjetničkih radova za prodajnu izložbu, čiji će kompletan prihod biti uplaćen na Jelenin žiro-račun u Razvojnoj banci 562-012-80946175-09", navode u Udruženju likovnih umjetnika Republike Srpske.

Zainteresovani mogu pomoći i pozivom na broj 1415 i na taj način donirati jednu KM.