"Kad se male ruke slože"
772

Udruženje "Obraduj nekoga" dobilo na poklon terensko vozilo, 50 beba će končano dobiti pomoć

M. N.
Udruženje "Obraduj nekoga" iz Sarajeva već tri godine uspješno pomaže socijalno ugroženim bebama koje nemaju osnovne stvari potrebne za život, rast i razvoj. Do mnogih beba nisu mogli doći, jer žive u nepristupačnim područjima.
Zahvaljujući dobrim ljudima i društveno odgovornoj kompaniji, udruženje je dobilo terensko vozilo koje će im omogućiti da dođu i do onih beba koje žive u udaljenim mjestima do kojih vode makadam ili šumske staze. Kako su nam kazali, na listi čekanja je oko 50 beba.

Udruženje "Obraduj nekoga" je prije nekoliko mjeseci pokrenulo akciju za nabavku terenskog vozila koje će omogućiti da i ove bebe dobiju svoje pakete pomoći i da u Bosni i Hercegovini bude što manje gladnih beba, beba bez pelena, hrane i mlijeka. Akciji su se pridružili mnogi pojedinci i društveno odgovorne kompanije, ali nisu se nadali da će moći kupiti novo terensko vozilo.

Kompanija GUMA M, koja je zastupnik Dacia automobila, u potpunosti se odrekla svoje zarade i učestvovala u kupovini Dustera koji se nakon mnogo analiza pokazao kao najbolji za vrstu posla kojim se bavi ovo udruženje i idelanim za realizaciju projekta "Idemo na babine!" u ruralnim i nepristupačnim dijelovima zemlje, do kojih rijetko ko dolazi.

Uposlenici su vozilo napunili artiklima za bebe, što je posebno iznenadilo volontere udruženja. Obećali su i to da će svaki mjesec donirati po 400 KM za bh. bebe.

Humanitarni projekt "Idemo na babine!" - pomoć socijalno ugroženim bebama djeluje širom zemlje, u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Mostaru, Zavidovićima, Banovićima, Živinicama, Goraždu, Foči, Podrinju itd. Pozvali su sve sugrađane i ljude dobre volje da svojim donacijama, inicijativama i idejama podrže ovaj projekt u jedinstvenoj misiji: Neka nijedna beba ne bude mokra, neka nijedna beba ne bude gladna!